Size Gelen e-Mail’lere Zamanında Dönün

e mailİnternet’in 1993 yılından bu yana hayatımızda aktif olmaya başlamasıyla aşşağı yukarı İnternet’i kullanan her bireyin bir e-mail adresi olmaya başladı. Günümüzde ise birçok şirkette işler artık e-mail’ler üzerinden halledilmeye başlandı. Bu iletişim aracı hayatımıza tam entegre olmaya başlanmışken beraberinde bazı sorunları da getirdi. İnsanlar gönderdikleri bir e-mail ile sorumluluğu üzerinden atıyorlar (özellikle şirketlerde). E-Mail’ler artık resmi bir iletişim ve onay kanalı. Son yıllarda hayatımızdaki önemli işlerin sonucu bu kanal ile haber verildi veya iş toplantısına çağrılmak için bu alan kullanıldı. Ve öyle oldu ki sadece bu alanı kullanan kesimlerde var. Şirket içerisinde bu yüzden işlerin birçoğu aksar hale geldi.

Şimdi burada asıl sorunu ele alacağız. Arkadaşlar size gelen e-mail’lere zamanında dönün. Sizin için o an önemsiz olabilir ama karşınızdaki kişi için sizin açınızdan önemlidir. Dünya standartlarını düşünürsek, e-mail cevaplama oranlarında dünyada sonlardayız. Yanlış hatırlamıyorsam İngilizler, ilk yarım saatte dönüyorlar.

E-Mail kutunuza yarım saatte bir bakmayı alışkanlık haline getirin. Kritik bir noktada çalışıyorsanız, belki 15 dakikada bir bakmak sizi sıkacak ama en azından gelen postaları uyarı şeklinde veren bir program kullanın ya da posta kutunuz açık kalsın hep. Şirkette olduğunuz saatlerde, şirket adresiniz özellikle hiç kapanmasın. Çok önemli birşeyi kaçırabilirsiniz veya bir şeyi ilk yapan siz olabilirsiniz. Yukarıda az bahsettiğim gibi bazı şirketler iş görüşmesine çağırırken sadece e-mail gönderiyorlar. Geçmişte bunun bir örneğini yaşadım.

İnsanlar bir posta göndermekle sorumluluk atıyorlar. Bu sizin şirketteki prestijinizi zedeleyebilir. Bunun için özel ve şirket e-posta kutunuzu takipsiz bırakmayın. Özellikle Girişimciler buna dikkat etmeli

Güncel İçerikler