2013 Yılı’nın potansiyel Etohum 15’i belli oldu

Türkiye’de internet girişimini artırmaya yönelik girişimlerini sürdüren E Tohum geçtiğimiz cumartesi günü düzenlediği Girişimcilik Zirvesi’nde 2013 yılının potansiyel 15 girişimini açıkladı. Bu girişimler ve bunların girişimcileri 15-17 Şubat tarihleri arasında yerli ve yabancı yatırımcılarla bir araya gelecek.

Geleceğe yönelik derin yatırım çalışmalarını sürdüren Etohum Yatırım AŞ, ülkemizde girişimciliğin gelişmesi için en önemli kurum olma özelliğini koruyor. Bu 15 girişimi seçmek için 300 e yakın girişimciyle bir araya gelerek onları dinledi ve aralarında eleme yaparak önce 40 sonra 15 potansiyel girişim olarak belirledi.

Murat Deligöz tarafından kurulan Angelfish Games sosyal ve mobil oyunlar geliştirmeye odaklanmış bir oyun şirketidir.

Cenk Duran ve Burak Keskik tarafından kurulan Ehil.com tüketicilerin ev geliştirme ihtiyaçları için işinde ehil ve lokal hizmet sağlayıcılara zahmetsizce ulaştığı, hizmet sağlayıcıların da daha az pazarlama bütçesiyle hedefledikleri müşterilere erişebildiği bir internet platformdur.

Koç Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun Emir Uluğ tarafından kurulan Mortaki, kişiselleştirilmiş takı ve mücevher üreticisi bir eticaret sitesidir.

Tolga Canözkan, Ozan Küçük ve Baturay Tok tarafından kurulan ShareBugg, kullanıcılarının gerçek hayatta yaşadıkları deneyimleri sosyal medya üzerinden yakınları ve arkadaşlarıyla paylaşmalarını sağlayan, yeni bir akıllı telefon uygulamasıdır.

Stajyeri, Mithatpaşa Anadolu Teknik Lisesi son sınıf öğrencileri Onat Benli ve Kemal Aydın tarafından kurulmuştur. Site, staj yapan öğrencilerin meslek liseleri ve işletmeler tarafından doldurulması gereken standart raporlarını SAAS olarak girmelerini sağlayan bir internet iş modelidir.

Taylan Özdere tarafından kurulan ABCDE bir online üniversite hazırlık hizmetidir. En iyi test materyallerini algoritmalar yardımıyla kişiselleştirerek sunar ve öğrencinin zayıf olduğu noktaları iyileştirmeyi hedefleyerek, üniversiteye girişte adaylara net bir rekabet avantajı sağlar.

Bora Ünal ve Berkay Ünal tarafından kurulan Ganipara şirketlerin veya bireysel kullanıcıların birkaç dakika içinde sanal mağazalarını açmalarını sağlayan bir e-ticaret platformudur.

Clover Game Studio, yenilikçi fikirlerini hayata geçirmek isteyen İTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun Metin Bayram, Murat Uğur Kurt ve Yiğit Türkeri tarafından kurulmuştur.

Erdi Maden ve Ender Ayna tarafından kurulan İyiuygulama kullanıcı deneyimi ve etkileşimleri ile zenginleşen ve üyelerine en doğru ve en avantajlı mobil uygulamaları sunan sosyal bir uygulama platformudur.

EtkiTakip.com ODTÜ’de araştırma görevlisi olarak çalışmış dört yüksek bilgisayar mühendisi Gencay K. Evirgen, Umut Eroğul, Çağatay Çallı ve Can Eroğul tarafından kurulmuş, Türkçe içerik analizi konusunda çalışan bir mühendislik girişimidir.

Bilişim güvenliği ürünlerinin analiz ve denetimi alanında yenilikçi yöntem ve teknolojiler geliştiren Picus Security, Çağlar Abbasoğlu, Süleyman Özarslan ve Volkan Ertürk tarafından kurulmuştur.

oBilet.com, 60′ın üzerinde otobüs firmasının biletini tek bir platformda toplamaktadır. Sistem, firmaları bir araya getirip kullanıcıya istediği zaman aralığındaki en uygun fiyat seçeneğini sunmaktadır.

H. Gürkan Gürsoy ve Yiğit Nalkıran tarafından kurulan Otoredi.com müşterilerine online araç kiralama hizmeti sunan bir platformdur.

Barış Bilgiç tarafından kurulan İşkolig, çalışanların şirketler ve işler hakkında kimlik belirtmeden –anonim olarak– bilgi paylaşabildiği ve bilgi alabildiği, şirketlere içeriden bakış sağlayan, ücretsiz bir kariyer topluluğudur.

Memet Baygün tarafından kurulan Kidomini “yeni gibi” olan dünya markası çocuk ürünlerini yüzde 80’e varan indirimlerle sunmaktadır.

Güncel İçerikler