Türk Telekom PİLOT Hızlandırma Programı’nın 5. dönemine seçilen 10 girişim açıklandı

Türk Telekom PİLOT girişim hızlandırma programının 5. dönem girişimleri bugün açıklandı. Tüm girişimler bu programdan 75 bin TL nakit destek alacak. 4 yılda toplamda 35 girişim desteklendi. Bu yılki girişimlerle beraber desteklenen toplam girişim sayısı 45 oldu.

Girişimler 12 hafta boyunca mentorluk desteği ve eğitim alacak. Bugüne kadar programa 2000’in üzerinde başvuru gelmiş, bunlardan 300 tanesi ile yüzyüze görüşme gerçekleştirilmiş. Bir diğer ayrıntı ise ilk 4 dönem mezunlarından 12 girişim çeşitli kurumlardan yatırım almış.

Türk Telekom Strateji, Planlama ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Fırat Yaman Er ise PİLOT’un 5. dönemiyle ilgili şunları söyledi; “PİLOT’un 5. döneminde, aralarında artırılmış gerçeklik, yapay zeka gibi ileri teknoloji uygulamalarının da bulunduğu 10 girişime destek olacağız. Türk Telekom ile iş birliği potansiyeli, fikrin yenilikçiliği ve uygulanabilirliği, faaliyet gösterilen pazarın büyüklüğü ve büyüme potansiyeli, iş modelinin tutarlılığı ve ekibin yetkinliği gibi açılardan değerlendirdiğimiz girişimlere ve ekosisteme bilgi birikimimizle, bağlantılarımızla girişimcilere destek olmaya devam edeceğiz.”

Artiwise: Doğal dil işleme tekniklerini kullanan ve makine öğrenmesi ile çalışan bulut tabanlı metin analitiği platformudur. Kullanıcılar, doğal dil işleme ve makine öğrenmesi tekniklerini bilmeden Artiwise ile veri modellemesi yapabilir; tüm yazılı içerikleri tek bir ortamda birleştirerek yazılı içerikleri anlamlandırabilir ve analitik sonuçlara dönüştürebilir.

Birfatura: Pazaryerleri ve kendi siteleri üzerinden e-ticaret yapan kobiler için geliştirilmiş fatura oluşturma çözümüdür. Kobiler, pazaryerlerine de entegre çalışan Birfatura ile tüm satış kanalları üzerinden gelen siparişleri bir ekranda görüp raporlayabilir; siparişlerini toplu faturalandırıp kargo fişini hazırlayabilir.

Frizbit: Kişiselleştirilmiş anlık web bildirimleri ile websitelerinin trafik ve gelirlerinin artırılmasını sağlayan pazarlama otomasyonu aracıdır. Dijital pazarlamacılar, Frizbit ile doğru mesajı, doğru zamanda, doğru kişiye göndererek kullanıcılar sitede değilken bile onları tekrar websitelerine çekebilirler ve kampanyalarını tek bir arayüzden yönetip raporlayabilirler.

Mobilya Takip: Mobilya üretim ve satış firmaları için iş yönetim çözümüdür. Her büyüklükte mobilya üretim ve satış firması Mobilya Takip ile sipariş takibi yapabilir, teklif verebilir, satış sonrası hizmet yönetimi ve teslimat yönetimi yapabilir.

Nara: Sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik teknolojilerinin eğitim alanında kullanılabilmesini sağlayan eğitim teknolojileri platformudur. Nara ile sanal gerçeklik teknolojileri sınıf içinde üç boyutlu, etkileşimli ve öğretmen rehberlikli (tablet kontrollü) kullanılabilmektedir.

Optiyol: Yolcu veya yük taşıyan filolar için akıllı rota yönetimi çözümüdür. Optiyol ile müşteri adresleri, ziyaret frekansları, sipariş büyüklükleri veya harita yapısı değiştiğinde dinamik rota optimizasyonu yapılır; optimizasyon yapılırken sadece matematiksel optimizasyona odaklanmak yerine tüm iş kısıtları ve planlama tercihleri dikkate alınır.

Propars: Ticaretle uğraşan kobilerin süreçlerini dijitalleştiren ticari operasyon yönetim platformudur. Kobiler, Propars ile ürünlerini internet üzerinden yurt içi ve yurt dışındaki pazar yerlerinde listeleyip satışa sunabilir; gerçek zamanlı stok yönetimi yapabilir; ön muhasebe ve e-fatura süreçlerini yönetebilirler.

SaltCommerce: Eticaret yapan firmalar için bulut tabanlı operasyon yönetim platformudur. SaltCommerce, firmalara kendi e-ticaret sistemlerini kurabilmeleri için e-ticaret teknoloji alt yapısı ve ürün yönetimi, müşteri yönetimi ve lojistik yönetimi çözümleri sunar.

Vexrob: Fizik tedavi ve rehabilitasyon süreçlerinden geçen kişilere, uzmanları (doktor veya fizyoterapistler) tarafından kişiye özel egzersiz programı oluşturulmasına olanak sağlayan sağlık çözümüdür. Vexrob ile kişilere egzersiz yapmaları gereken zamanlarda hatırlatma gönderilir; kişiler mobil uygulama üzerinden kendilerine özel egzersizleri video egzersizler yardımı ile uygulayabilir; uzmanlar ise hasta takibi ve tedavi değerlendirme süreçlerini yönetebilirler.

Visar: Kullanıcıların yazılım ve tasarım bilgisi olmadan artırılmış gerçeklik projesi geliştirmesini sağlayan geliştirme platformudur. Kullanıcılar, Visar üzerinden artırılmış gerçeklik projesi geliştirebilmek için gerekli artırılmış gerçeklik içerik kütüphanesine ulaşabilir.

Güncel İçerikler