Hello Tomorrow, Akıllı Şehirler teması ile Türkiye’den girişimcilerin başvurularını bekliyor

Bilim ve teknoloji girişimlerine mentor ve fon imkanı sağlamak amacıyla 2011 yılında Fransa’da kurulan ve şu an itibariyle 4 kıtada 7 ofisiyle faaliyet gösteren Hello Tomorrow, geçen yıl bünyesine kattığı İstanbul ofisi ile Türkiye’de de etkinliğini arttırıyor. Kasım ayında “Akıllı Şehirler” teması ile düzenlenecek olan etkinliğin lansmanı 22 Mayıs akşamı, Fransa Büyük Elçisi Charles Fries himayesinde Fransız Sarayı’nda gerçekleştirildi. Hello Tomorrow, Türkiye’den girişimcilerin başvurularını bekliyor.

Hello Tomorrow; BNP Paribas, Boston Consulting Group ve Michael Bloomberg gibi kurum ve isimlerden aldığı destek ile bilim girişimcilerini, yatırımcıları ve endüstri partnerlerini, üç büyük köşe taşıyla, disiplinlerarası bir toplulukta birleştiriyor. Bu amaçla her yıl Paris’te Hello Tomorrow Challenge adıyla geleceğin teknolojilerini oluşturacak girişim sahiplerini hedef alan ve bu fikirleri yatırımcılarla buluşturan global bir yarışma düzenliyorlar. 100’ün üzerinde ülkeden yaklaşık 4000 başvuru alan bu yarışmada girişimler 10 ayrı başlık altında titizlikle inceleniyor. En iyi 500 girişim her yıl Ekim ayında Paris’teki yatırımcı gününde fikirlerini sunmak üzere davet ediliyorlar. Her kategori birincisi 15.000 € ile ödüllendiriliken en iyi girişimci de 100.000 € ödülün sahibi oluyor.

Türkiye’de de geleceğin teknolojileri üzerine çalışan girişimlere destek olan ve girişimcilik ekosisteminin gelişimine büyük katkılar sağlayan Hello Tomorrow Türkiye, geçtiğimiz yıl Sabancı Center’da seçkin katılımcı ve konuşmacıların yer aldığı “The Future of Energy” temalı organizasyonu ile Türkiye’ye merhaba demişti. Geçtiğimiz yıl enerji temasıyla başlattıkları yükselişlerini bu yıl da “Akıllı Şehirler” temasıyla devam ettiriyorlar. Hello Tomorrow Türkiye Kurucusu Timur Topalgökçeli‘nin açılış konuşmasında belirttiği gibi, Türkiye ve özellikle İstanbul için en önemli konulardan biri olan akıllı şehirler ve inovasyon konularıyla Deep Tech Girişimcilik ekosisteminin gelişmesine katkı sağlamayı hedefleyen Hello Tomorrow Türkiye ekibi yoğun çalışmalarına devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl enerji temasıyla başlattıkları yükselişlerini bu yıl da “Akıllı Şehirler” temasıyla devam ettiriyorlar. Hello Tomorrow Türkiye Kurucu Başkan’ı Timur Topalgökçeli’nin açılış konulmasında belirttiği gibi, Türkiye ve özellikle İstanbul için en önemli konulardan biri olan akıllı şehirler ve inovasyon konularıyla Deep Tech Girişimcilik ekosisteminin gelişmesine katkı sağlamayı hedefleyen Hello Tomorrow Türkiye ekibi yoğun çalışmalarına devam ediyor.

Alanında fark yaratan, iş dünyasından önemli insanların ve girişimcilerin katıldığı bu gecede bilim odaklı girişimlere global bakış ve girişim ekosistemi ile girişim hızlandırıcıları arasında köprü kurma olanaklarının yanı sıra akıllı şehirler konusunda yerel yönetimlerin, kurumsal firmaların ve girişimcilerin bir araya getirilmesi konuları üzerine konuşmalar gerçekleştirildi.
Özellikle iki önemli noktaya değinen etkinliğin ilk yarısı Hello Tomorrow Başkan Yardımcısı Arnaud de la Tour ile Girişimci ve Yatırımcı Ahu Serter’in bilim girişimleri eksenindeki konuşmaları sonrasında Urban Rhizomes CEO’su Laurence Senechal, CTO’su Jean-Luc Walter ve Mentors Network Global’den Mehmet Onarcan sundukları yeni işbirliği çerçevesinde girişimcilerin akademi ile pazar arasında kilit bir faktör olduklarına değindi. Özellikle derin teknoloji girişimlerinin %98’inin daha büyük gruplarla çalışmayı tercih etmesi ve 200 büyük şirketin %44’ünün de kuluçka ya da hızlandırıcılar kurarak girişimcilere yardımcı olması konusu girişimciler ile kurumsal firmaların bir araya geldiği etkinlik ve projelerin önemi vurguladı.

Hello Tomorrow, Türkiye’den girişimcilerin başvurularını bekliyor.

Güncel İçerikler