Google AdWords’te Başarılı Olmanın 5 Şartı

1- AdWords Hesabınızı Yapılandırın

Hesabınızdaki reklamları gruplandırın. Bu hedef kitlenizdek müşterilere ulaşmanızı ve raporlama yaparken de doğru sonuçlar çıkarmanızı sağlar. Örnek; Saat satan bir dükkansınız. Elinizde markalar var. Diesel ve Guess. Reklamları oluştururken “Diesel” müşterilerine ulaşmak için bu markaya uygun bir reklam, “Guess” müşterilerinize ulaşmak için de ayrı bir reklam yapın. Reklam başlıklarında da bu kelimeleri kullanın. Google’da Guess arayan bir müşteri Diesel reklamını görmez, Diesel arayan ise Guess reklamını görmez.

2- İşinizle İlgili Doğru Anahtar Kelimeler Seçin

Ekleyeceğiniz anahtar kelimeler, ürün veya hizmetlerinizle ilgili olmalıdır. Rastgele trafik kazanmak için eklenen kelimeler size hem maliyetli olur hem de Google gözünde site değerinizi düşürür ve zamanla arama sonuçlarına çıkmazsınız bile. Anahtar kelime seçerken çok jenerik olmamasına özen gösterin. Yukarıdaki örnekten gitmek gerekirse; sadece “Saat”, “Diesel”, “Guess” vb. anahtar kelimeleri kullanmayın. Hem rekabeti yüksek hem de maliyeti. Ve doğru müşterilere ulaşmanız da zaman alabilir. Oluşturacağınız kelimeler “Diesel Erkek Saati”, “İndirimli Erkek Saati” veya “Guess Marka Saatler” olabilir. Bu durum size diğerinden daha önce sonuç ve doğru müşteri sağlayacaktır. Eğer sadece “Diesel” yazarsanız, diesel araç arayan birisinin sonuçlarında görünürsünüz. O kişi de reklama tıklarsa bu size boş müşteri maliyeti oluşturur. AdWords’ten trafiğin çok gelmesi başarı değil, doğru trafiğin gelmesi sağlıklı.

AdWords Anahtar Kelime Aracından da faydalanabilirsiniz. https://adwords.google.com.tr/KeywordPlanner

3. Dikkat Çekici Reklamlar Yazın

Potansiyel müşterilerinize hitap etmeniz gerektiğini sakın unutmayın. Google’da arama yapan kullanıcılar, aradıkları kelimelere uygun başlıklara tıklamaktadır. Örnek verelim:

saat örnek

Bu örnekte görüldüğü gibi, ben eğer İndirimli Saat arıyorsam doğal olarak içerisinde bu kelimelerin geçtiği reklamlara tıklarım. Müşterilerinizi önce başlıklardan yakalamayı deneyin, sonrasında 2. ve 3. kelimeler zorlayın. Bu yüzden 1. ve 2. reklam daha başarılıdır. Lütfen Diesel marka saat arayan müşterinize, Guess marka başlıklı reklam göstermeyin. Bu sizin elinizde. Sadece reklamları daha optimize edeceksiniz.

4. Doğru Açılış Sayfalarını Seçin

Bu yapılan hatalardan bir tanesidir. Bazı markalar bunu sayfa görüntüleme fazla olsun diye doğru şekilde kullanmamaktadır.

Örnekleyelim; Google’da “İndirimli Saatler” aradım ve karşıma sonuçlar çıktı. Sonuçlardan birine tıkladım ve beni İndirimli Saatler sayfasına yönlendireceğine direkt anasayfaya attı. Doğru olan direkt İndirimli Saatler sayfasına yönlendirmesidir “ör: www.websiteniz.com/indirimli-saatler. Bir başka örnek; Diesel saatler reklamına tıklayan bir müşteriyi direkt Diesel saatlerin bulunduğu sayfaya yönlendirin. Bu şekilde kullanmayan web sitelerin geri çıkış oranları yani bounce rate‘leri artmaktadır. Hem maliyet kaybı hem de değer kaybı. Google’da itibar zamanla kazanılır, orta vadede getirisi iyidir, uzun vadede çok daha iyi. Ancak kısa vadede başarılı olacağım diye hedefinizden sapmayın.

Unutmayın ki, Google’ı kandıramazsınız. Kullanıcıların yaptığı her hareket, sitenizin değerini belirlemektedir.

google-adwords

5. Kimlerin Müşteriniz Haline Geldiğini İzleyin

Günlük olarak reklamlarınızın gün sonunda ne durumda olduklarını raporlamalara bakarak kontrol edin. Bir sonraki günde dönüşümü iyi olmayan reklamlarınızı durdurabilir, yeni anahtar kelimeler ekleyebilirsiniz. Daha detaylı raporlama için Google Analytics kullanarak müşteriler sitenizin hangi sayfalarını gezmiş, kaç saniye durmuş, site içerisinde ne tür aramalar yapmış, neler yapmış detaylı olarak görebilirsiniz. Google Analytics’le ilgili de blogda paylaşımlar yapılacaktır.

Bu bilgilerin size başlangıçta faydalı olacağını düşünüyoruz. Daha derine inmek gerekirse dilerseniz Adwords konusunda destek alabilirsiniz, biz de yeni yeni yazılarla daha içerisine giriyor olacağız.

Yeni içeriklerden haberdar olmak için mail adresinizi bırakabilirsiniz.

Güncel İçerikler