İstanbul merkezli mobil oyun girişimi BlockGate, 5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi dönem arkadaşları Fatih Yıldırım ve Nihat Yılmaz Şimşek’in, mezuniyetleri sonrasında kariyerlerine birlikte devam etme kararı alarak 2022 yılında kurdukları İstanbul merkezli oyun ve teknoloji firması BlockGate, 5 milyon dolar değerleme üzerinden tohum öncesi yatırım aldı.

Online mid-core mobil oyunlar geliştirmek amacıyla kurulan BlockGate’in yatırım turuna, Yıldız Tekno GSYO’nun liderliğinde Kalyon Venture Capital da katıldı.

Yıldız Teknopark’ta yer alan ve daha önce mobil oyunlar ve blokchain tabanlı Play-To-Earn oyunları geliştirme tecrübesine sahip BlockGate, 2022 Temmuz ayında faaliyete başladı ve aldığı yatırımlarla ekibini hızla büyüterek oyun geliştirmeye odaklandı. Yaklaşık altı aydır üzerinde çalışılan yeni oyunun 2023 yılının ikinci yarısında yayınlanması planlanıyor.

BlockGate, şu an geliştirmekte olduğu Car Warriors oyunu ile mobil oyun sektörüne yeni bir oyun modeli kazandırıyor.

Car Warriors; Free-To-Play, Free-To-Earn ve Play-To-Earn oyun modellerinin bir arada sunulduğu ilk mobil oyun örneklerinden biri olacak. Oyuncular, iki farklı oyun evreninde ve aynı zamanda iki farklı ekonomik modelde etkileyici arabalar ve zorlu haritalarda rakiplerine karşı mücadele ederek oyun içinde kullanabileceği veya gerçek dünyaya taşıyabileceği ödüller kazanabilecek. BlockGate, oyun oynamanın gerçek hazzını ve tutkusunu yitirmeden oyuncuları blockchain gibi teknolojilere hazırlayarak yeni nesil mobil oyunların öncüsü olmayı amaçlıyor.

BlockGate, aldığı yatırımı geliştirmekte oldukları ilk oyun olan Car Warriors’u yayınlamak ve ekibini büyütmek için kullanacak. Ayrıca gelecekte oyun dünyasına yenilikçi oyun modelleri kazandırmaya devam edilmesi planlanıyor.

Güncel İçerikler