Adgager, pazarlama araştırmasının geleceğini değiştirmek istiyor

Adgager, uzun sürelerde tamamlanan, yüklü maliyetlere sebep olan, manipülatif bilgi ve zorlu operasyonlar gerektiren pazarlama araştırma süreçlerine yepyeni bir anlayış getiriyor. İstenilen zaman diliminde, kolay ve hızlı bir biçimde araştırmalar başlatmanızı ve şeffaf bir şekilde takip etmenize imkan tanıyarak pazarlama araştırmalarının geleceğinin temellerini atıyor.

Yeni nesil bir araştırma servisi olan Adgager, kullanıcılarının markalara içerik üretebilmelerini ve fikir vermelerini sağlarken; satın alma alışkanlıkları, yeni konseptlerin test edilmesi veya marka gücünün ölçümü gibi araştırmalarının yanında ürün testleri, metaforik değerlendirmeler ve kalitatif yöntemler ile süreci destekliyor ve tüm tüketici araştırmalarını çevrimiçi, hedefli, şeffaf ve çok hızlı şekilde gerçekleştiriyor.

2015 yılı sonunda Umut Vural tarafından tohumları atılan proje, 2016 yılı Haziran ayında CTO olarak kurucu ekibe katılan Besim Vatan’la beraber can bulmaya başladı. Henüz fikir aşamasındayken projeye inanan ve 32 ülkede yapmış olduğu pazarlama araştırması çalışmalarıyla ekibe tecrübe katan Ayşe Topçu’yla beraber Adgager tohumları filizlenme sürecine girdi.

Adgager kurucusu ve CEO’su Umut Vural, geleneksel araştırma yöntemlerinin, araştırma yapan kişilere ya da kurumlara ne derece doğru bilgiler verdiğinin sorgulanması gerektiğini belirtirken; Adgager’ın yenilikçi yapısını şu şekilde açıklıyor:

“Yüklü maliyetleri ve uzun bir zamana yayılımı nedeniyle pek çok kişi ya da kurum pazarlama araştırması yapmaktan kaçınıyor. Geleneksel yöntemler, bu faktörleri göze alıp da araştırmayı yaptıranlara çoğu zaman anlamlı sonuçlar çıkartamıyor. Bunun nedeni ise esas olarak hedef kitleye ulaşamamaktan, ulaşılsa bile araştırma yöntemleri sebebiyle doğru cevaplara ulaşılamama risklerinin mevcut olmasından kaynaklanıyor. Öte yandan manipülasyona açık fokus grup gibi teknikler de araştırma sürecinin kalitesini düşürüyor.
Adgager, tamamen çevrimiçi olarak yürütülen bir sistem. Buna göre belli kriterlerden geçirdikten sonra ‘Gager’ adını verdiğimiz juri üyelerini ve son kullanıcıları bünyemizde topluyoruz. Kişiler ya da firmalar hedef kitlelerini Adgager üzerinden kendi panelleri aracılığıyla belirliyor; ucu açık, çoktan seçmeli veya puanlama sistemli sorularla hedef kitlenin tam olarak konuyla ilgili ne düşündüğünü birinci elden öğrenebiliyor. Gagerlar sistem içerisinde kullanabilecekleri “GAG” adını verdiğimiz kazançları elde ediyorlar. Gagerlar GAGlerini nakite, ödüle, bağışa veya eğitime dönüştürebiliyorlar. Böylelikle Adgager ile hem fikirlerini anlatmakta güçlük çeken, muhatap bulamayan yaratıcı ve nitelikli toplum bireylerine hem de araştırma yaptıranlara fayda sağlayan pazarlama araştırma yöntemini hayata geçirmiş bulunuyoruz.”

Adgager kullanıcılarına “Gager” ismini veriyor. Sadece Türkiye’de 15.000’den fazla Gager Eposta, GSM ve T.C Kimlik numaralarıyla doğrulanmış her türlü pazarlama fikrinin, ürünün etkin ve en hızlı şekilde hayata geçirilmesi için görüş bildirmek, cevap vermek için hazır ve çok heyecanlı. Gagerların vizyonları, motivasyonları ve nitelikleri sayesinde çok hızlı sonuç alınmasını sağlayan Adgager, geçtiğimiz hafta gerçekleşen en son araştırmasında 700 cevap/saat rekorunu kırdı.

İTÜ Çekirdek 2016 yılı ilk çağrı projelerinden olan Adgager, Big BANG 2016 yarışmasından da 2 ödülle birden ayrılan nadir projelerden. Şu an 12 kişilik dinamik ekibiyle İTÜ MAGNET bünyesinde çalışmalarına devam ediyor.

Güncel İçerikler