Mesajlaşma uygulamaları içerisinde reklam yapılmasını sağlayan yerli girişim Magfi, Lima Ventures’tan yatırım aldı

WhatsApp, Telegram, Discord, Snapchat gibi mesajlaşma topluluklarını listeleyen ve bu toplulukları makine öğrenmesi, yapay zeka ve doğal dil işleme algoritmaları ile analiz ederek, toplulukların içerisinde topluluklara uygun mikro hedefleme ile reklam paylaşan Magfi, ilk turda Lima Ventures‘tan yatırım aldı.

1 yıldır aktif olarak pazarda olan Magfi, güncel durumda Türkiye’deki her üç Telegram kullanıcısından birine ulaşabilir durumda.

Magfi üzerinden reklam alan Telegram topluluklarında toplam 6.5 milyon kişi bulunuyor. Bu kullanıcıların her gün 1.140.000’u aktif oluyor. Bugüne kadar birçok ulusal ve uluslararası firma ile reklam çalışması yapan Magfi, dijital pazarlamaya yeni bir soluk getirmeyi hedefliyor.

Girişimin kurucu ortağı ve CEO’su Mustafa Fikret Uğur, egirişim’e verdiği demeçte: “İletişimin dijitalleşmesi ile insanlar odağını televizyon gibi geleneksel medya araçlarından çok sosyal medya ve mesajlaşma topluluklarına çevirdi. İnsanlar sosyalleşme ihtiyacını dahi artık sanal ortamlardan karşılıyor. Özellikle Telegram ve Discord gibi insanların topluluklar halinde zaman geçirdiği platformlarda müthiş bir ekonomi oluşabileceğine inandık. İlk başta üniversitedeki sınavları geçmek için WhatsApp’taki toplulukları bulmak için başladığımız bu yolda, şu an Türkiye’de 4000’in üzerinde toplulukta mikro hedefleme ile reklam paylaşır hale geldik. Telegram’da bizim sayemizde yeni bir ekonomi oluştu.

Magfi olarak kısa vadeli hedeflerimiz arasında Avrasya bölgesindeki ülkelere açılmak var. Bunun yanı sıra Telegram’ın yanına Discord platformunu da eklemek istiyoruz. Yeni reklam türleri çıkartacağız ve ürün yelpazemizi genişletme planlarımız bulunmakta. Uzun vadede ise yeni bir meslek oluşturmak istiyoruz. Nasıl bugün gençler kendi arasında Youtuber olmak için yarışıyorsa biz de Magfiluencer unvanı ile topluluk sahibi olmaları için onlara zemin hazırlıyoruz. Aynı zamanda dijital pazarlama endüstrisindeki büyük oyunculardan olmak için gece gündüz çalıştığımız bir noktadayız. Kısa süre içerisinde decacorn olacağımıza tüm ekip olarak hiç kuşkusuz eminiz.” dedi.

Güncel İçerikler