Elektrikli araçlar için şarj istasyonları kuran EO Charging, 76 milyon euro yatırım aldı

Elektrikli araçlar için şarj çözümleri sağlayan EO (Electricity Online) Charging, 76 milyon euro yatırım aldı.

Elektrikli araçlar için şarj çözümleri sağlayan EO (Electricity Online) Charging, 76 milyon euro yatırım aldı. Vortex Energy ve Zouk‘un katılımıyla gerçekleşti.

2014 yılında Charlie Jardine tarafından kurulan EO, elektrikli otomobiller, kamyonetler, kamyonlar ve otobüs filoları için akıllı şarj çözümlerine odaklanıyor. Girişim, akıllı filo danışmanlığı, AC ve DC donanımı ve bulut tabanlı yönetim yazılımından depo kurulumlarına, şebeke bağlantılarına ve 7/24 ve 365 gün operasyon-bakım hizmetine kadar uçtan uca bir çözüm sunuyor.

İngiltere merkezli marka, 2022 yılında yeni nesil elektrikli şarj cihazları EO Genius 2 ve EO Mini Pro 3’ü piyasaya sürdü. Bu yılın başlarında EO Charge, yeni bir çok kaynaklı finansman ve hizmet platformu MOBILIte‘ı hayata geçirdiğini duyurdu.

Yeni platform, filoların sabit bir hizmet olarak fiyat çözümü yoluyla elektrikli araçların benimsenmesini hızlandırmaya yardımcı olacak. EO Charging, bugüne kadar Amazon, DHL, Uber ve Tesco dahil olmak üzere dünya çapındaki işletmelere ve tüketicilere 80.000’den fazla şarj cihazı dağıttı.

EO kurucusu Charlie Jardine, “Elektrikli araçlara geçiş, neslimizin en acil zorluklarından biri olmaya devam ediyor. Her yerdeki işletmeler, sıfır emisyonlu bir filoya hızlı bir şekilde geçme baskısı altında ve yenilikçi çözümlere ve güvenilir tedarikçilere ihtiyaç duyuyor. 

EO, bu gelişmekte olan alanda hızla bir liderlik konumu oluşturdu. Pazar büyümeye ve büyümeye devam ederken, bu liderliği küresel ölçekte geliştirmek için finansman ve hizmet sunumuna sahibiz. EO’nun 2023 ve sonrası için güçlü bir konumda olduğundan eminim.” dedi.

Zouk Capital Ortağı Colin Campbell, “Zouk ekibi, EO’yu desteklemeye devam etmekten ve EO’nun EV filo şarjında ​​küresel liderlik konumunu daha da geliştirmeye yardımcı olmak için Vortex ile ortak olmaktan son derece mutlu. Net zero’ya geçiş hızlanırken EO’nun önünde çok özel bir fırsatın olduğu açık.” dedi.

Alınan yatırım, EO’nun Kuzey Amerika ve Avrupa’daki filo şarj çözümlerini genişletmek için kullanılacak.

Güncel İçerikler