Araç çağırma hizmeti inDrive, 150 milyon dolar yatırım aldı

Şehir içi yolculuklar için alternatif ulaşım uygulaması inDrive, General Catalyst'ten 150 milyon dolar yatırım aldı.

Şehir içi yolculuklar için alternatif ulaşım uygulaması inDrive, General Catalyst‘ten 150 milyon dolar yatırım aldı. Yatırımın borç finansmanı olara alındığı açıklandı.

Online olarak araç çağırılmasını ve ulaşımı kolaylaştırmayı hedefleyen girişim, taksilerle anlaşma yaparak şimdilik sadece İstanbul’da hizmete başladığını sizlere aktarmıştık.

Faaliyetlerine 2012 yılında ABD’de de başlayan girişim, şehir içi toplu taşıma sistemine farklı bir bakış açısı getiriyor. Mısır, Tunus, Lübnan, Cezayir ve Fas’ın da yer aldığı 47 ülkede hizmet veren inDrive, ülkemizde de taksiler vasıtasıyla faaliyetlerini başlatarak müşterilerin rahat bir şekilde seyahat etmesini amaçlıyor.

Girişimin ülkemizde sunduğu sistemde seyahat rotası belirlendikten sonra taksiciyle doğrudan pazarlık yapılabiliyor. Müşteriler sadece bununla kalmayıp istedikleri marka, model ve araç tipine göre filtreleme yaparak uygun ulaşım aracını kolayca bulabiliyorlar. Bununla birlikte isteyen kişiler, sürücülere bahşiş de verebiliyor.

Geçen yıl şirket, uygulama aracılığıyla rezerve edilebilen teslimat, kargo taşımacılığı ve tamirci hizmetlerini kullanıcılarla buluşturdu.

inDrive CEO’su Arsen Tomksy, “InDrive güçlü bir mali durumda ve gereksinimlerine en uygun finansman araçları seçeneğine sahip. Bu yatırım, General Catalyst’in önümüzdeki yıllarda yeni topluluklara ve yeni iş dikeylerine başarılı bir şekilde genişlemeye devam etme becerimize olan inancını yansıttığına inanıyorum.” dedi.

General Catalyst, 2021 yılında düzenlenen Seri C yatırım turunda inDrive’ı Insight Partners ile birlikte desteklemişti. General Catalyst’e göre brüt gelirde yıllık bazda %88’lik bir büyüme görüldü. Araştırma firması data.ai’den alınan verilere atıfta bulunan inDrive, 61.8 milyon indirme ile 2022’de en hızlı büyüyen uluslararası araç çağırma uygulaması olduğunu söyledi.

Girişim, aldığı yatırımı yeni sektörlerde faaliyet göstermek için kullanacağını açıkladı.

Güncel İçerikler