Kurucuları arasında Cem Özer’in yer aldığı Web3 odaklı Sovereign Labs, 7.4 milyon dolar yatırım aldı

Birlikte çalışabilir blockchain platformlarına sonsuz ölçeklenebilirlik getirmeyi amaçlayan Sovereign Labs, düzenlenen tohum turunda 7.4 milyon dolar yatırım aldı.

Birlikte çalışabilir blockchain platformlarına sonsuz ölçeklenebilirlik getirmeyi amaçlayan Sovereign Labs, düzenlenen tohum turunda 7.4 milyon dolar yatırım aldı. Tur, Haun Ventures tarafından yönetildi.

2022 yılının Mart ayında Cem Özer ve Preston Evans tarafından kurulan girişim, güvenli ve birlikte çalışabilir sıfır bilgi toplamaları (ZK-Rollups) için bir çerçeve sağlamak üzere bir yazılım geliştirme kiti (SDK) ile “açık, birbirine bağlı bir toplama ekosistemi” geliştiriyor.

ZK-Rollup, blockchain ağlarında ölçeklenebilirliği etkinleştirmek için sıfır bilgi kanıtları kullanıyor. Sıfır bilgi kanıtı, bir komutu yürütmek için anahtar bilgilerin açıklanmasını gerektirmeyen bir blockchain sistemi olarak biliniyor. Girişim, Haun Ventures, Plaintext Capital, Maven11, 1k(x), Robot Ventures ve birkaç melek yatırımcı dahil olmak üzere önde gelen Web3 odaklı şirketlerinden bazıları tarafından destekleniyor.

Sovereign Labs kurucu ortağı ve CEO’su Cem Özer, “Sovereign’ın amacı her zaman ölçeklemeyi basitleştirmek olmuştur. Dört yılı aşkın bir süredir bu alanda bulunan insanlar için, toparlamaların ve ZK-rollup’ların blok zincirlerini kitlelere ölçeklendirmenin yolu olduğu oldukça açık. Ölçeklendirme olmadan, günümüzün mevcut blockchain sistemleri kullanılamaz.” dedi.

Şirketin kurucu ortağı ve baş teknoloji sorumlusu Preston Evans yaptığı açıklamada, “Sıfır bilgiyle inşa etmek, tarihsel olarak kriptografide yalnızca birkaç doktora sahibi tarafından erişilebilir olmuştur. Sovereign Labs’ta normal geliştiricilerin erişebileceği araçlar üzerinde çalışıyoruz.” dedi.

Özer ve Evans, Sovereign Labs’ın bir token başlatma planları olmadığını ve SDK çerçevesini oluşturmaya “%100 odaklandıklarını” sözlerine ekledi.

Yeni yatırımla beraber girişim, ekibini ve platformunu genişleterek daha fazla kişiye ulaşmayı hedefliyor.

Güncel İçerikler