Akıllı termostat girişimi tado, 46.9 milyon dolar yatırım aldı

Akıllı termostatlarla enerji verimliliğini artıran tado, 46.9 milyon dolar yatırım aldı.

Tüketicilerin enerjiyi daha verimli olarak geliştirmesini amaçlayan tado, düzenlenen turda 46.9 milyon dolar yatırım aldı. Trill Ventures liderliğinde düzenlenen tura Bayern Kapital, Kiko Ventures ve Swisscanto katıldı.

2022 yılı, Avrupa’daki aileleri bir dizi zorluk getirirken, enerjiyi daha verimli kullanmanın ve daha sürdürülebilir bir enerji modeline doğru çalışmanın önemini açıkça ortaya koydu. Enerji fiyatları hızla kontrolden çıkıp tedarik zinciri ve bağımsızlığı inceleme altına alınırken daha sürdürülebilir bir tüketime doğru ilerleme ihtiyacı ortaya çıkıyor. Almanya merkezli tado, evdeki enerji kullanımını yönetmeyi çok daha basit hale getiren akıllı araçlar aracılığıyla Avrupa’nın enerjiyi daha verimli kullanmasına yardımcı olmayı planlıyor.

2011 yılında kurulan girişim, akıllı termostatları ve ev ısıtma ve soğutma sistemlerini yönetme platformuyla tanınmaktadır. Platform, evde kimsenin bulunup bulunmadığına bağlı olarak evin sıcaklığını kontrol eden ve aynı zamanda açık pencereleri tespit edip kullanıcıları uyarabilen akıllı sistemi bünyesinde barındırıyor.

Kullanıcı dostu cihazların kurulumu kolaydır ve ısıtma maliyetlerini ortalama %22 azalıyor. Girişimin geliştirdiği ürün, birkaç çapraz üretici platformundan biri olarak öne çıkıyor. Bu, akıllı termostatların ve servislerin her türlü ısıtma veya soğutma sistemine bağlanabileceği anlamına geliyor.

tado, daha da fazla haneye ulaşmak için çok sayıda kiralık evi yöneten emlak şirketleriyle de çalışmaya başladı. Bu pazar segmenti için yeni bir ürün grubu bu yıl piyasaya sürülecek.

tado kurucu ortağı ve Baş Ürün Sorumlusu Christian Deilmann, “Akıllı ev iklim yönetiminde lider olarak, evin ısıtma maliyetlerini ve CO2 emisyonlarını iki katı düşürecek benzersiz bir enerji yönetimi teklifini ölçeklendirmenin şimdi tam zamanı. Yeni katılan hissedarlarla güçlü ortaklıklar kurmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.” dedi.

Kiko Ventures kurucu ortağı Dr. Arne Morteani, “tado, Avrupa’da akıllı termostat kategorisine öncülük etti. Hanelerin enerjiyi kullanma ve ödeme şeklini değiştirerek çığır açmak için artık mükemmel bir konumda oluyor. Büyümenin bu aşamasında Kiko Ventures şirkete katılmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Girişim, aldığı yatırımı artan talebi karşılamak ve yeni ürünler geliştirmek için kullanacak.

Güncel İçerikler