Tasarım platformu Kittl, 10.8 milyon euro yatırım aldı

Tasarım yapma sürecini daha kolay ve daha özgür hale getiren Kittl, 10.8 milyon euro yatırım aldı.

Canva ve Adobe’a rakip olarak geliştirilen Kittl, 10.8 milyon euro yatırım aldı. Left Lane Capital tarafından yönetilen tura Speedinvest, Intercom kurucu ortağı Des Traynor ve Bebo eski CEO’su Shaan Puri dahil olmak üzere melek yatırımcılar katıldı.

2020’de Nicolas Heymann ve Tobias Saul tarafından kurulan Kittl’in tasarım platformu, içerik üreticileri düşünülerek geliştirildi. Kullanıcıların teknolojik sorunlarla ve karmaşıklıklarla karşı karşıya kalmadan istedikleri şekilde yaratıcı olmalarını sağlıyor.

İlk olarak Heritage Type adıyla işlemler yapan Almanya merkezli girişim, herkesin ticari tasarımlar oluşturmasını kolaylaştırarak kalabalığın arasından sıyrılmayı amaçlıyor. Tasarım platformu, ayırt edici logolar oluşturmayı olabildiğince basit hale getirmek için geliştirilmiş web tabanlı araçlar sunuyor. T-shirt’ler, posterler, etiketler ve kartlar için tasarımlar kolayca oluşturulabiliyor. Kullanıcılar, gerçekten benzersiz bir şey yapmak için güçlü ve kullanımı kolay araçlarla özelleştirmeden önce binlerce hazır şablon arasından seçim yaparak diledikleri gibi özelleştirebiliyor.

Kittl’in 2022 yılında düzenlenen lansmanından bu yana kullanıcılar, 1 milyondan fazla tasarım oluşturdu.

Kittl CEO’su ve kurucu ortağı Nicolas Heymann, “Gelişmiş tasarımlar oluşturmak uzun ve sancılı bir süreç olabilir. Kittl ile tasarım oluşturma sürecinizi güçlendiren sihirli araçlarla çarpıcı grafikler tasarlamanıza yardımcı oluyoruz.” dedi.

Left Lane Capital’den Magnus Karnehm, “Kittl’in kullanımı kolay platformu, profesyonel düzeyde grafik tasarımın yaratılmasını kolaylaştırıyor. Tasarımcılar, içerik üreticiler ve hobi tutkunları, uzun süredir karmaşık dijital varlıklar oluşturmayı basitleştiren bir çözüm arıyor. Kittl, kullanıcı tabanını ve kullanıcı katılımını inanılmaz derecede hızlı bir şekilde büyüttü. Bu tamamen grafik tasarımın paraya çevrilmesini kapsayan bir platform yaratmaya odaklanmaları sayesinde oldu. Kullanıcıların çoğunluğunun Kittl tasarımlarından para kazandığını görmekten etkilendik.” dedi.

Girişim, yeni yatırımla beraber ekibini büyütmeyi ve kullanıcıların tasarım hayallerini gerçeğe dönüştürmelerine yardımcı olacak yeni araçlar geliştirmeyi planlıyor.

Güncel İçerikler