Bulut tabanlı yeni nesil muhasebe ve finans platformu KolayBi, Almanya ofisini açıyor

Türkiye’nin öncü muhasebe ve finans platformlarından KolayBi’, yurt dışına ilk adımını attı. 50 binden fazla KOBİ’ye sunduğu hizmet ağını genişleten KolayBi’, ilk yurt dışı ofisini Almanya’nın Frankfurt şehrinde açmaya hazırlanıyor. Marka, yurt dışı pazarına açıldığı ilk yılında 2 milyon Euro ciro ve 1500 müşteri hedefliyor.

Bulut tabanlı yeni nesil muhasebe ve finans platformu KolayBi’, yurt dışına açılan ilk Türk muhasebe şirketi olmak için hazırlıklarına başladı. 2022 yılında hız verdiği büyüme çalışmalarına hizmet kapsamını genişleterek devam eden şirketin, 2023 yılı hedeflerinden ilki Almanya’nın Frankfurt şehrinde açacağı ofis olacak. Bu doğrultuda ofisin açılış yılında 2 milyon Euro ciro ve 1500 müşteri hedefleyen KolayBi’, Almanya ofisiyle birlikte yurt dışı hamlesini başlatacak. 

KolayBi’, Almanya ofisini 2023 yılının ilk çeyreğinde açmayı planlıyor

Yurt dışı yatırımına dair açıklamalarda bulunan KolayBi’ CEO’su Gökhan Boyana, “Güçlü büyüme hikayemizle sınırları aşıp, bir ilki başaracağımız için çok mutluyuz. Bizim için globalleşmenin ilk adımı Almanya olacak. Sektörel olarak deneyim ve bilgimizi ilerleyen süreçlerde başka ülkelere de taşımak, markamız ve ekibimiz için güzel bir başarı niteliği taşıyor. Yeni yatırımımız için Almanya’yı seçmemizin nedenleri arasında ise pek çok faktör var. En öne çıkanları; KOBİ’lerin dijital okuryazarlığının yüksek olması, e-ticaret hacminin büyüklüğü, Avrupa’da gelişen e-faturaya geçiş süreci regülasyonu, güçlü bir Türk nüfusunun olması, yaygın bankacılık ve ödeme sistemlerinin yer alması ile açık bankacılık mevzuatlarının Almanya’da gelişmiş olması şeklinde sıralayabiliriz.” dedi.

KolayBi’, Almanya’daki kullanıcılara özel ürünler ve servisler geliştirilecek

Almanya’nın finans merkezi olarak nitelendirilen Frankfurt’ta açılacak ofis kapsamında paket içeriklerini ve hizmetleri lokalize edeceklerini belirten KolayBi’ Kurucu Ortağı Cem Taylan Ekinci, stratejilerine dair şunları söyledi: “Ekibimizde ilk olarak ülke müdürleri, iş analistleri pazarlama uzmanları ve operasyon yetkilileri yer alacak. Bunun yanı sıra Almanya’daki hedef kullanıcılarımıza ülke regülasyonlarına uygun özel ürünler ve servisler geliştiriyoruz. Burada da ana hedefimizi; KOBİ’lerin dijitalleşmesine katkıda bulunup, işlerini kolaylaştırmak olarak belirledik. Başta e-ticaret, danışmanlık, teknoloji ve üretim firmaları olmak üzere birçok  KOBİ ölçeğindeki şirketi hedefliyoruz. İlerleyen yıllarda ise Almanya’nın aşama aşama e-fatura ve ilgili e-dönüşüm süreçlerine geçeceğini düşünüyoruz. Mevcut pazarı sürekli analiz ederek hedef kitlemizin ihtiyaçlarına uygun yeni çözümler üreteceğiz. 2023 yılının ilk çeyreğinde tüm kuruluş süreçlerini tamamlayacağımız ofisimiz ile kısa vadede 2 milyon euro ciro ve 1500 müşteri hedefliyoruz.”

Güncel İçerikler