Açık Kapı: İş Dünyası ile Buluşma etkinliğinde sunum yapan 9 girişim

Teknopark İstanbul’da çalışmalarını sürdüren “akıllı ve sürdürülebilir kentler” odaklı 9 girişim, 8’ncisi düzenlenen “Açık Kapı: İş Dünyası ile Buluşma" etkinliğinde belediye başkanları, yerel yöneticiler ve iş dünyası temsilcileri ile bir araya geldi.

Türkiye girişimcilik ekosisteminin en büyük destekçilerinden Teknopark İstanbul’un, kuluçka merkezi Cube Incubation aracılığıyla düzenlediği “Açık Kapı: İş Dünyası ile Buluşma” etkinliklerinin 8’ncisi, “akıllı ve sürdürülebilir kentler” odağında 11 Ocak 2023 Çarşamba günü gerçekleşti.

Belediye başkanları, yerel yöneticiler ve iş dünyası temsilcileri ile firma ve girişimcileri bir araya getiren etkinlik, sürdürülebilir şehircilik yaklaşımını benimseyerek belediyelerin ortak sorunlarına iş birliği içinde çözüm bulan Marmara Belediyeler Birliği ortaklığında düzenlendi.

Belediyeler projeleri bire bir dinledi

Cube Incubation yerleşkesinde düzenlenen Açık Kapı etkinliğinde belediye başkanları, yerel yöneticiler ve iş dünyası temsilcileri, akıllı ve sürdürülebilir kentler odaklı girişimleri yakından tanıma imkanı buldu. Yeni ortaklıkların oluşmasına zemin hazırlayan etkinlikte girişimciler de proje ve ürünlerini belediye ve kurumsal firma temsilcilerine yüz yüze anlatarak iş birliği ve sermaye desteği sağlama fırsatı yakaladı.

Topçu: Yeşil teknolojiler artık zorunluluk

Geleneksel hale gelen Açık Kapı etkinliklerinin geçen yıldan bu yana sekizincisini, bu yıl ise ilkini düzenlediklerini belirten Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu, şunları kaydetti: “Açık kapı etkinliğimiz ile akıllı ve sürdürülebilir kentler odağında alt yapı ve tematik destek sağladığımız 9 girişimcimize projelerini hayata geçirmeleri için yeni ortaklıklar kurma şansı sunduk. Çevre ve biyoçeşitlilik ile sürdürülebilir akıllı ulaşım konularındaki iş fikirleri iklim kriziyle mücadele ettiğimiz bu kritik dönemde büyük önem arz ediyor.”

Arslan: Dünyanın iyiliği için

Dünyanın iyiliği için kamu, STK ve girişimlerin birlikte hareket etmesi gerektiğinden bahseden Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekteri M. Cemil Arslan; “İklim krizi, gıda krizi, enerji krizi, sağlık sorunları… Bu çevresel ve sosyal sorunlar çok büyük, çok karmaşık sorunlar ve bunların basit çözümleri yok. Bu sorunları çözmek, hayatı herkes için iyileştirmek adına daha büyük düşünmemiz gerekiyor. Kaynaklarımızı cesur ve ilham verici bir şekilde seferber etmemiz gerekiyor. Toplumun tüm paydaşlarının, özel sektörün, kamu sektörünün ortak bir hedef doğrultusunda birleşmesi, aynı sayfada buluşması gerekiyor.” dedi.

Etkinlik kapsamında projelerini sergileyen Akıllı Şehirler ve Sürdürülebilirlik odaklı Teknopark İstanbul girişimleri şu şekilde:

  • Arventek: Geliştirdiği bulut tabanlı RemoteSite platformu sayesinde drone görüntülerinden şantiyenin yüksek doğrulukta 4 boyutlu dijital ikizini oluşturabiliyor. Yapay zeka ile drone verilerini anlamlandırarak, şantiyelerdeki zorlu takip operasyonlarının daha hızlı ve verimli şekilde yönetilmesini sağlıyor.
  • Arvis: Yeni nesil teknolojilerde “Yapay Görü” ile veri işleyerek kreatif çözümler geliştiriyor.
  • B2Metric: Yapılandırılmış ve yapılandırılmamış dağınık büyük veri ortamlarında, yapay zekâ tabanlı aktif öğrenen adaptif büyük veri analitiği sistemleri üzerine uzmanlaşmış platformlar sunuyor.
  • Binamod: Deprem tehlikesini hesaplayarak binaların deprem performansını belirliyor; güçlendirme için projeler sunan yazılım ve yapı teknolojileri geliştiriyor.
  • Bozankaya: Çevreye zarar vermeyen, enerji tasarrufu sağlayan ve gürültüsüz çalışan araçlar geliştirip üretiyor.
  • Lightway: Reçine esaslı, parlak ve sert görünümlü bir son kat döşeme sistemidir. Yüzeye uygulandıktan sonra ısı, ışık ve güneş enerjisiyle kendini yeniden şarj ederek karanlıkta 8 saate kadar ışık sağlıyor.
  • Musoshi: Lojistik amaçlı, tamamen elektrikli şehir içi taşımacılık aracı geliştiriyor.
  • ORKBİ: ORKESTRA-Bİ ile 150’den fazla kaynaktan otonom olarak sürekli veri toplayıp standardize edebiliyor; sadeleştirerek doğruluğunu test edebiliyor.
  • Soyl-Gel: Tarımda sulamayı yarı yarıya azaltabilen ve bitkilere kuraklıkta su sağlayan malzeme geliştiriyor.

Güncel İçerikler