Siber güvenlik eğitimleri geliştiren Hack The Box, 51 milyon euro yatırım aldı

Oyunlaştırılmış online siber güvenlik eğitimi veren Hack The Box, 51 milyon euro yatırım aldı.

Siber güvelik eğitimlerini online olarak oyunlaştırarak beceri geliştirme ve yetenek değerlendirmeye yardımcı olan Hack The Box, düzenlenen Seri B turda 51 milyon euro yatırım aldı. Carlyle tarafından yönetilen tura Paladin Capital GroupOsage University PartnersMarathon Venture CapitalBrighteye Ventures ve Endeavour Catalyst Fund katıldı.

2017 yılında Haris Pylarinos, Aris Zikopoulos ve James Hooker tarafından kurulan girişim, bireylerin, işletmelerin, üniversitelerin ve kuruluşların tamamen oyunlaştırılmış ve ilgi çekici bir öğrenme ortamı aracılığıyla saldırı ve savunma güvenlik becerilerini geliştirmelerine yardımcı oluyor. Çevrimiçi bir siber güvenlik eğitim platformu, güncellenmiş sanal laboratuvarları, gerçek dünya olaylarının simülasyonları, CTF tarzı mücadeleler ve çok oyunculu bilgisayar korsanlığı oyunlarıyla tüm siber güvenlik uzmanları için başvurulacak kaynak olduğunu iddia ediyor.

Hack The Box CEO’su Haris Pylarinos, “Misyonumuz, alışılmışın dışında düşünmeyi geliştiren son derece ilgi çekici bilgisayar korsanlığı deneyimleri aracılığıyla siber hazır insanlar ve kuruluşlar oluşturmak ve bunları birbirine bağlamak oluyor. Siber oyun, sürekli artan ve sürekli gelişen karmaşık saldırı dalgası karşısında amaca uygun olmayan savunma, tepki ve kurtarma duruşlarıyla değişti. Vurulmayı beklemek yerine siber suçlularla mücadele etmek için yeni bir proaktif saldırı ve savunma yaklaşımı gerekiyor.” dedi.

Carlyle Europe Technology Partners’tan (CETP) Constantin Boye, “Hack The Box’ın, tamamen oyunlaştırılmış ve sezgisel bir ortamda sürekli olarak taze ve derlenmiş eğitim ve beceri kazandırma içeriği sağlayarak, bireylerin ve kuruluşların gerçek dünyadaki bilgisayar korsanlığı sorunlarının üstesinden gelmelerini sağlayan bir öncü olduğuna inanıyoruz.” dedi.

Hack The Box

Girişim, 1.7 milyondan fazla platform üyesinden oluşan küresel bir topluluğu bünyesinde barındırıyor. Ayrıca 1.500’den fazla işletme, devlet ve üniversite müşterisi bulunuyor. Hack The Box, aldığı yatırımı “ultra-realistic” kodlama oyunuyla “gamer-first” çözümlerini oluşturmak için kullanacağını söylüyor. Aynı zamanda girişim, yeni pazarlara açılmak için de aldığı yatırımdan yararlanacak.

Güncel İçerikler