Sağlık hizmetleri geliştiren Peppy, 45 milyon dolar yatırım aldı

Kadın sağlığına odaklanan Peppy, düzenlenen Seri B turda 45 milyon dolar yatırım aldı.

Kurumsal bir müşteri tabanına menopoz, doğurganlık, hamilelik ve erken ebeveynlik konularına odaklanan Peppy, düzenlenen Seri B turda 45 milyon dolar yatırım aldı. AlbionVC liderliğinde düzenlenen tura Kathaka, MTech Capital, Simplyhealth ve Sony Innovation Fund, önceki yatırımcılardan Felix Capital, Hambro Perks, Outward VC ve Seedcamp katıldı. 

2018 yılında kurulan girişim, genellikle göz ardı edilen menopoz desteği konusunu ele alarak çalışmalarına başladı. Bu alan neredeyse hiç kullanılmıyordu. Girişimin alanda ilk olması, oldukça hızlı bir şekilde büyümesine yardımcı oldu. Global menopoz pazarı, 15.4 milyar dolarlık bir değere ulaştı ve bazı tahminlere göre 2030’a kadar yıllık yüzde beş büyümeye devam etmesi bekleniyor. ABD’de her gün yaklaşık 6.000 kadın menopoza giriyor.

Peppy artık ABD’de yaklaşık 10 kadından birini etkileyen endometriozis ve polikistik over sendromunu (PKOS) destekliyor. Peppy kısmen şanslı ve kısmen ileri görüşlü oldu. Bu hizmetlerin kişisel video danışmanları ve benzerleri ile büyük ölçüde bireyselleştirilmesi sayesinde Covid-19 pandemisinden de etkilenmeyerek yoluna devam etti. 

Peppy kullanan çalışanlar, bir mobil uygulama aracılığıyla anlık mesajlaşma, grup sohbeti, görüntülü danışmanlar, canlı etkinlikler, makaleler, videolar ve programlarla uzmanlara erişebilir ve topluluklara katılabiliyor.

Peppy kurucu ortağı ve eş CEO’su Mridula Pore, “Dünya çapında bilinen bir isim olma misyonundayız. Aldığımız Seri B yatırım, bizim için sadece başlangıç olacak. Avrupa’nın işveren tarafından finanse edilen cinsiyete dayalı sağlık hizmetleri pazarına şimdiden hakimiz.” dedi. 

Peppy müşterileri arasında Accenture, Adobe, Canada Life, Disney ve Marsh McLennan yer alıyor. Yatırımla beraber girişim, ABD pazarında faaliyetlerine başlamayı planlıyor. 

Güncel İçerikler