Yerli e-ticaret analitiği platformu Mindsite, 1.9 milyon dolar yatırım aldı

Markaların e-ticarette verdiği kararları içgörü odaklı hale getirmeyi hedefleyen Mindsite, 1.9 milyon dolar yatırım aldı.

E-ticaret analitiği platformu Mindsite, İş Bankası’nın ana yatırımcısı Maxis Yenilikçi Fon liderliğinde 1.9 milyon dolar yatırım aldı.

Yatırım turuna; Gelecek Etki Fonu, TTGV bünyesindeki Teknoloji Yatırım, Türkiye Kalkınma Fonu çatısı altındaki Teknoloji ve İnovasyon Fonu, Leap Investment ve Finberg’in yanı sıra Utku Öz, Erdinç Güven, Semih Gökmen, Emre Açıkel ve de Ömer Erkmen bireysel olarak katıldı.

2021 yılında yine Maxis Yenilikçi Fon liderliğinde ilk yatırımını alan Mindsite, ülkemizin önde gelen kurumsal girişim sermayesi yatırımcıları yanında bu yatırım turunda da ilk turdaki yatırımcılarının desteğini almaya devam etti. Şirket çalışanları, yakın çevre ve aile üyeleri ile şirketin kurucu ortaklarının da yatırım turuna katılması yatırım turunun diğer bir özelliğini oluşturdu.

2019 yılında Ali Göksu Özkan, Hakan Utku Özdemir ve İsmail Arapzade tarafından kurulan Mindsite, anlamlı ve gerçek zamanlı veri edinmenin zor olduğu e-ticaret kanalında satış yapan markalara yol gösteren veri setleri ve aksiyon alınabilir pazar içgörüsü sağlıyor. Çalıştığı markalara hem kendi ürünleri hem de rakip ürünleri için fiyat, bulunurluk, görünürlük, içerik doğruluğu, yorum ve puanlama analizi gibi hizmetler sunan Mindsite, son yıllarda e-ticarette önemli bir yer edinen hızlı teslimat platformlarında satış yapan oyuncular için de özel çözümler sunuyor. Çalıştığı markalara kendi platformu üzerinden veri sunabilen Mindsite, alışılmış B2B SaaS hizmet standartlarının dışına çıkarak şirketlere özel veri entegrasyon sistemleri de kuruyor.

Mindsite; Türkiye, Avrupa ve Orta Doğu’da uluslararası markalarla çalışıyor. Halihazırda 13 farklı ülkede 150’den fazla e-ticaret platformundan veri raporlama kapasitesi olan Mindsite, aldığı 1,9 milyon ABD Doları tutarındaki yatırımla şimdiden yol kat ettiği Avrupa ve Orta Doğu pazarlarında daha hızlı büyümeyi hedefliyor. Mindsite, aldığı yatırımla sunduğu ürün yelpazesine yeni özellikler eklemeyi ve varlık gösterdiği ülke sayısını artırmayı planlıyor.

Mindsite kurucu ortaklarından İsmail Arapzade; aldıkları yatırım ile beraber yurtdışı açılımlarını hızlandırmanın yanı sıra 2023 yılı içerisinde canlıya almayı hedefledikleri yeni ürünleri ile beraber markaların dijital satış süreçlerini çok daha etkin ve karlı hale getirmelerinde yardımcı olmaya devam edeceklerini paylaştı.

Yatırım turuna liderlik eden Maxis Girişim Sermayesi’nden Koordinatör Selami Düz; Türkiye İş Bankası Workup Girişimcilik Programı’nı tamamlayan genç ve umut vadeden bir girişim olarak Mindsite’a 2021 yılının başında yatırım yaptıklarını ve Mindsite’ın son iki yılda gösterdiği büyüme performansı ve güçlü ekibiyle ülkemizin değerli yetkinliklere sahip kurumsal girişim sermayesi yatırımcılarının ve deneyimli bireysel yatırımcılarının güvenini kazandığını ifade etti.

Güncel İçerikler