Yapay zeka tabanlı yerli desen yazılım teknolojisi Myth AI, 2.5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Tasarım ve teknolojiyi buluşturarak kurumlar için üretim teknolojisi sunan, yapay zeka desen yazılım teknolojisi sunan yerli girişim Myth AI, 2.5 milyon dolar değerleme üzerinden 200 bin dolar yatırım aldı.

Tasarım ve teknolojiyi buluşturarak kurumlar için üretim teknolojisi sunan, yapay zeka desen yazılım teknolojisi sunan yerli girişim Myth AI, 2.5 milyon dolar değerleme üzerinden 200 bin dolar yatırım aldı.

Özel olarak edindiğimiz bilgiye göre yatırım turuna; Keiretsu Forum Türkiye, Türk Telekom, İTÜ ARI Teknokent, Sun Tekstil, Elyaf Tekstil, Farplas’tan Halit Büyükkuşoğlu, Getir’den Birkan Kül ve Ahmet Fırat Halıcıoğlu, Emre Kozlu, Mensa Tekstil’den Faik Ulutaş, Flyco’dan Ergin Erdim, Beymen’den Ümit Arsoy katıldı.

MYTH, Makine Öğrenim, Yapay Zeka ve Görüntü İşleme teknolojileriyle; tasarım sürecini yüzde 70 hızlandırıyor.

Yapay zeka desen yazılım teknolojisi MYTH, desen tasarım sürecini haftalardan saniyelere düşürüp, tasarım sürecini optimize ederek şirketlere zaman ve para kazandırırken; tasarımcılara da sürekli ilham veren bir araç olarak tasarım süreçlerini yüzde 70 hızlandırıyor.

MYTH, moda, tekstil, ev tekstili, oyun tasarımı, ambalaj tasarımı, metaverse gibi tasarımın olduğu tüm sektörlerde kullanılabiliyor.

MYTH kurucusu ve CEO’su Özgecan Üstgül, egirişim’e verdiği özel demeçte, “Myth AI, tasarım ve teknolojiyi buluşturan kurumlar için bir üretim teknolojisi olsa da kişiselleştirme özelliği sunduğu için birey kanalında da tasarım aracı olarak kullanılıyor. Hiçbir bilgiye sahip olmadan kişilerin tasarım yapmalarına imkan sağlayacak bu yapay zeka platformuyla, MYTH, 1-3 yıl içinde trendleri ve beğenileri öğrenen modeliyle güçlü ve değerli bir veri tabanına sahip olacak.

Makine Öğrenim, Yapay Zeka ve Görüntü İşleme teknolojileriyle; Tasarım sürecini yüzde 70 hızlandırırken, yüzde 35 atık üretimini azaltarak karbon ayak izini ortadan kaldırıyor ve yüzde 80 müşteri memnuniyeti sağlıyoruz. Müşterilerin ihtiyaçlarına göre aylık paketlerden oluştururken; yeni tasarım konusundaki zorluklara, tasarım sürecinin tamamen insanın bilgi birikimi, deneyim ve becerisine bağlı olmasına, sürecinin insana bağlılığından dolayı, 4 haftayı bulan uzun tasarım süreçlerine ve enerji ve kaynak sürdürülebilirliği konusundaki endişelere çözüm sunuyoruz. Çok yeni bir gelişmeyi paylaşmak istiyorum, yatırım turunun hemen akabinde Türk Telekom ile NFT ve oyun tasarımları için anlaştık, ilk defa oyunların tasarımını yapay zeka ile yaparak, kullanıcılara oyun alanında kişiselleştirme özelliği sunacağız.” dedi.

Güncel İçerikler