Fotoğraf düzenleme için yapay zeka kullanan ImagenAI, 30 milyon dolar yatırım aldı

Fotoğrafları yapay zeka desteğiyle birlikte otomatik olarak düzenleyen ImagenAI, 30 milyon dolar yatırım aldı.

Profesyonel fotoğrafçıların fotoğrafları düzenlemelerine ve post prodüksiyon işlerini otomatikleştirmelerine yardımcı olmak için yapay zeka kullanan ImagenAI, 30 milyon dolar yatırım aldı. Summit Partners liderliğinde düzenlenen tura mevcut yatırımcı NFX katıldı.

2020 yılının Temmuz ayında kurulan girişim, görüntü düzenlemeyi uygun ölçekte akıllı bir şekilde otomatikleştirerek profesyonel fotoğrafçıların post prodüksiyon iş akışını modernize etmeyi ve iyileştirmeyi amaçlıyor. Girişimin kurulmasındaki ilk fikir, kurucu ortaklardan birinin düğün fotoğraflarını aylarca beklemesinden doğdu.

ImagenAI, Chai’nin düğün fotoğrafları için aylarca bekleme deneyiminden esinlenerek Yotam Gil, Ron Oren (Sinsense’in Ar-Ge bölümünün eski başkanı) ve Yoav Chai (eski adıyla Mellanox çip tasarımcısı) tarafından kuruldu. Ulaştıkları çözüm, bir fotoğrafçının önceki çalışmalarından yaklaşık 3.000 örneğe dayalı kişisel stilini öğrenmeyi amaçlıyor. Adobe Lightroom Classic için bulut tabanlı bir eklenti olarak sunulan ImagenAI, düzenleme stillerini yakalamaya çalışmak ve düzinelerce farklı düzenleme parametresini tahmin etmek için makine öğreniminden yararlanıyor. Videodaki bir düzenlemeyi tamamlamak yaklaşık yarım saniye sürüyor.

ImagenAI

Gil, Imagen’in düzenleme profillerinin zaman içinde geliştiğini ve Imagen’in çeşitli sahnelerde ve aydınlatma koşullarında fotoğrafları işlemesi nedeniyle teorik olarak daha kişisel hale geldiğini açıklıyor. Platform, dünya çapında “onbinlerce” müşteri için yılda 150 milyondan fazla fotoğraf çekiyor.

Imagen ayrıca, sektörde fark yaratan fotoğrafçıların benzersiz düzenleme stillerine dayanan Talent AI Profiles adı verilen önceden eğitilmiş profiller sağlıyor. Gil, tutarlı sonuçlar ürettiklerinden emin olmak için geniş bir fotoğraf veritabanı üzerinde testlere devam ettiklerini belirtiyor.

ImagenAI

Gil, “Imagen’ın kullanıcının kendi stiliyle düzenleme ve düzenlemeyi fotoğrafın özelliklerine göre her fotoğrafa göre ayarlama yeteneği, kullanıcıya büyük değer veriyor.” dedi.

Dünya çapında 50 çalışanı bulunan Imagen, gelecek yıl iş gücünün boyutunu ikiye katlamayı bekliyor. Yeni yatırımla beraber girişimin toplam 34 milyon dolar yatırım aldı. 30 milyon dolarlık yatırım, girişimin birleşme, satın almala, ürünler için Ar-Ge yoluyla girişimin yazılımını geliştirmesine yönelik kullanılacak.

Güncel İçerikler