Finans odaklı SuperApp Toss, 405 milyon dolar yatırım aldı

Finansal alanda SuperApp oluşturan Güney Kore merkezli Toss, Seri G turda 405 milyon dolar yatırım aldı.

Finans odaklı çalışmalarıyla adından oldukça söz ettiren Toss, Seri G turda 405 milyon dolar yatırım aldı. Tonic Private Equity‘nin liderliğinde düzenlenen tura Korea Development Bank (KDB), Altos Ventures, Goodwater Capital, Greyhound Capital, Aspex Management, Bond Capital, DUMAC ve Korea Investment & Securities katıldı. Girişimi hayata geçiren Viva Republica’nın değerlemesi 7.4 milyar dolar oldu.

2011 yılında Seunggun Lee tarafından Toss, bireyler ve yerel satıcılar için dijital borç verme ve çevrimiçi ödeme hizmeti de dahil olmak üzere çeşitli finansal ürünler üzerinde çalışıyor. Kurulduğu ilk zamanlarda platform, kredi, mobil tabanlı hisse senedi alım satımı ve yatırımı, sigorta, kredi puanlama hizmeti ve daha fazla özelliği bir araya getirdi. Girişim, aynı zamanda ortak harcamaları ölçeklendirmeye de yardımcı oluyor.

toss

Toss, Mart ayında bir şimdi satın al sonra öde hizmetini başlattı ve bu özelliğin 1 milyondan fazla kayıtlı kullanıcıyı bir araya getirdiğini söylüyor. Aslında Viva Republica, bu yılın Ağustos ayı itibarıyla Toss için 24 milyon kayıtlı kullanıcı ve 14 milyon aktif kullanıcıya sahip olduğunu açıkladı. Sayılara bakıldığında platformun pazar payı açısından aktif kullanıcılar baz alındığında ülkedeki en büyük fintech ve SuperApp uygulaması olduğu görülüyor.

Faturalar, krediler ve QR ödeme sistemleri gibi birçok konuda kullanıcıların yanında oluyor. Toss’un SuperApp olarak konumlandırılmasında Toss Bank, Toss Securities, Toss Payments ve Toss Insurance önemli yer ediniyor. Toss Bank uygulaması, Aralık 2021’deki tanıtımından günümüze dek 1.1 milyondan beş kat artış göstererek 5 milyona ulaştı.

Yeni yatırımla beraber girişim, Toss’un geçen yıl Viva Republica tarafından hayata geçirilen Toss Bank ve Robinhood benzeri perakende yatırım uygulaması Toss Securities‘in büyümlelerini hızlandırmak için kullanılacak.

Güncel İçerikler