Yerli girişim Sensgreen, Alesta Yatırım’dan 2.5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Yüksek büyüme potansiyeline sahip erken aşama teknoloji girişimlerine yatırım stratejisi doğrultusunda Alesta Yatırım, yatırımlarını sürdürüyor.

Türk girişimciler tarafından Abu Dhabi’de kurulan ve nesnelerin interneti alanında faaliyet gösteren Sensgreen, Alesta Yatırım‘dan 2.5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.

Düşük güç tüketen kablosuz sensörler ve veri analizi yazılım platformu geliştiren Sensgreen, IoT Teknolojisi ile binaları akıllı hale getirerek sağlıklı ve konforlu çözümler sunar.

Sensgreen, sürdürülebilir, verimli ve sağlıklı binalar için, bina kullanım verilerini işleyerek geliştirdiği kablosuz sensörler ve mobil uygulamalar ile toplar. Binaların enerji kullanımını, hava kalitesi seviyelerini ve operasyonel verimsizliklerini anlayarak, sürdürülebilirlik puanlarını ve işletme maliyetlerini etkileyen ayarlamalar ile bina yönetimlerinin optimize edilmesine yardımcı olur.

Topladığı veriler ile verimsizlikleri ortadan kaldırıp enerji kullanımını azaltarak, zaman ve para tasarrufu sağlar. Kullanıcıların konfor noktalarını öğrenerek, konfor artışı sağlar.

Güncel İçerikler