Biyoteknoloji odaklı yerli girişim Massive Bio, Revo Capital liderliğinde 16.5 milyon dolar yatırım aldı

Onkoloji klinik deneyleri için yapay zeka tabanlı teknoloji çözümler geliştiren yerli girişim Massive Bio, Revo Capital liderliğinde 16.5 milyon dolar yatırım aldı.

Kanser hastalarına en iyi tedavi seçeneklerini bulmak için çalışmalar yapan yerli girişim Massive Bio, düzenlenen Seri B turda 16.5 milyon dolar yatırım aldı. Revo Capital liderliğinde düzenlenen tura Kenan Turnacıoğlu, IFC (World Bank), DEG-Deutsche Investitions-und Entwicklungsgesellschaft mbH, TFS Services, ImpactAssets ve SiteGround Capital katıldı.

2015 yılında Dr. Selin Kurnaz, Çağatay Çulcuoğlu ve Dr. Arturo Loaiza-Bonilla tarafından kurulan Massive Bio, dünyanın neresinde ve hangi ekonomik koşullarla yaşıyor olursa olsun kanser hastalarını klinik çalışmalarla buluşturan ve bunu da teknoloji, büyük veri ve servisi bir araya getirip saatler içinde gerçekleştiren tek şirket oluyor. Kanser hastaları kendi bilgilerini sisteme girdiğinde Massive Bio’nun yapay zeka algoritmaları, hastanın verileri ile en uygun tedavi yöntemini ve en yakın klinik araştırma merkezini eşleştiriyor.

Girişimin geçtiğimiz Haziran ayında 9 milyon dolar yatırım aldığını sizlere aktarmıştık. Yeni yatırımla beraber girişimin aldığı toplam yatırım 23.3 milyon dolar oldu.

Massive Bio

Massive Bio kısa bir süre önce platformuna 100.000’den fazla hasta eklediğini duyurdu. Platform, yapay zekayı kullanarak kanser hastalarına ilgili klinik denemeler sağlıyor. Hastaların tedavi seçeneklerini daha hızlı bulmasını sağlıyor ve yaşam bilimleri şirketlerinin geleneksel tesise özel işe alım yerine daha geniş, daha kapsayıcı, nüfusa dayalı işe alım yapmasına olanak tanıyor. Massive Bio’nun yapay zeka teknolojisi, hasta deneyimini daha önce yapamayacakları şekillerde iyileştirmek için hasta verilerini otomatik olarak kanser deneyi verileriyle eşleştirerek sağlık hizmetlerine erişimi ve eşitliği iyileştirebiliyor.

Massive Bio kurucu ortağı ve CEO’su Selin Kurnaz, “Genellikle denemelere acil erişim gerektiren en iyi tedavi seçeneklerini bulmalarına yardımcı olarak kanser hastalarına umut yaratmak ve onları güçlendirmeyi misyon ediniyoruz. Bu, yaşamları anlamlı bir şekilde değiştirmek için ileri teknolojinin tıp bilimiyle kesiştiği muazzam bir zaman noktası oluyor. Son derece tecrübeli uzmanların ekibimize katılması, 2023’e girerken misyonumuzun sınırlarını zorlamamıza ve stratejik önceliklerimizi uygulamaya devam etmemize yardımcı olacak.” dedi. 

Güncel İçerikler