Restoranlara dijital bir altyapı sunan Suplyd, 1.6 milyon dolar yatırım aldı

Restoranların otel ve diğer işletmelerele dijital platform aracılığıyla buluşmasına öncülük eden Suplyd, tohum öncesi turda 1.6 milyon dolar yatırım aldı.

Restoranlar ve catering şirketlerinin dijital platform aracılığıyla satış yapmalarını sağlayan Suplyd, tohum öncesi turda 1.6 milyon dolar yatırım aldı. Tura Endure Capital, Seedstars, Camel Ventures, Falak Startups, Outlierz, Plus Ventures, Fort, Alex Angels ve birçok melek yatırımcı katıldı.

Gohar Said, Karim Selima ve Ahmed ElMahdy tarafından bu yıl Mısır’da kurulan girişim, restoranların, otellerin ve gıda işleme ve tedarik hizmetleri sektörünün günlük olarak karşılaştığı zorlukları ele almak için bir çözüm oluşturuyor. Restoranlar, platform aracılığıyla talep üzerine geniş bir ürün yelpazesine erişerek, çevrimdışı mal tedarikinde harcanan vakitten de tasarruf ediyor. Ayrıca Suplyd aracılığıyla işletmelerin malları rekabetçi fiyatlarla edinmeleri de sağlanıyor.

Girişim, Mısır ve MENA bölgesindeki çok sayıda restoran ve otel işletmecisine güvenilir ve düzenli bir tedarik kaynağı sağlayarak tüm tedarik zincirinin verimliliğini artırıyor. Suplyd’in teknoloji destekli ikmal merkezi ağı, restoranların malzeme ihtiyaçlarının talep üzerine karşılanmasını sağlamak ve tedarikçiler tarafında da israfı önlemek için stoklamayı bilgilendiren tedarik içgörüleri sunuyor. Girişim, şu anda Kahire’de 500 müşteriye hizmet verdiğini ve lansmanından bu yana her ay yaklaşık %50 büyüdüğünü belirtti.

Endure Capital’dan Tarek Fahim, “Orta Doğu’da dışarıda yemek yemek sosyal yaşamın önemli bir parçası olsa da restoranların müşterilere hizmet vermesini sağlayan tedarik zinciri oldukça parçalanmış durumda. Suplyd’in restoranlar için tedarik zincirini dijitalleştirmek, verimliliği artırmak ve topluluklarımızda gıda israfını azaltmak için oluşturduğu ekibini ve platformunu desteklemekten heyecan duyuyoruz.” dedi.

Yeni yatırımla beraber geliştirdiği teknolojiyi büyütmeyi, Kahire’deki faaliyetlerini genişletmeyi ve yakın gelecekte Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgelerinde faaliyetlerine başlamayı planlıyor.

Güncel İçerikler