Konaklama platformları için teknolojiler geliştiren Mews, 185 milyon dolar yatırım aldı

Konaklama platformları için bulut tabanlı bir hizmet sunan Mews, 185 milyon dolar yatırım aldı.

Bulut tabanlı otel yönetim platformu Mews, Seri C turda 185 milyon dolar yatırım aldı. Kinnevik ve Goldman Sachs bünyesindeki Growth Equity liderliğinde düzenlenen tura Revaia, Derive Ventures ve Orbit Capital‘ın yanı sıra eski yatırımcılar Battery Ventures, Notion Capital, Salesforce Ventures, Thayer Ventures ve henQ katıldı.

2012 yılında kurulan Mews, genellikle küçük evlerle veya yakındaki daha büyük evler için dönüştürülmüş apartman daireleriyle dolu bir sistemi kullanıcılara sunuyor. Covid’in zirveye ulaştığı ve hareket halindeki insanlara uygulanan çeşitli kısıtlamaların ardından seyahatin geri gelmesiyle yılda Mews’in gelirleri %174 arttı. Bu dönemde brüt ödeme hacmi %227 arttı. Şu anda ise 2.3 milyar dolara ulaştı. 70 ülkede toplam 3.253 otel müşterisi bulunuyor.

Girişimin müşterileri arasında Accor ve Youth Hostel Association dahil olmak üzere beş yıldızlıdan en temel konaklamaya uzanan büyük zincirlerin yanı sıra rezervasyonları yönetmek için özel araçlar için Mews’e başvuran bir dizi küçük grup ve bağımsız otel işletmecisi de bulunuyor. Ödemeler, misafir hizmetleri, analizler, otel çalışanları için vardiyaların yanı sıra önemli operasyonlarda da platform tercih ediliyor.

mews ventures

Mews, mülk yönetim sistemi Cenium‘u ve satış noktası yazılım şirketi Bizzon‘u bu yılın başlarında satın aldı. Temmuz ayında, da faaliyetlerini hızlandırmak için yatırım kolu Mews Ventures‘ı piyasaya sürdü. Girişim, yaptığı açıklamada 2022’de gelir ve brüt ödeme hacminde önemli bir büyüme gördüğünü belirtti. 

Mews CEO’su Matthijs Welle, “Misyonumuz, misafirperverliği herkes için daha ödüllendirici hale getiren bulut çözümleriyle konaklama endüstrisini dönüşüme sokmak oluyor.” dedi.

Kinnevik yatırım direktörü Akhil Chainwala, “Matthijs ve daha geniş Mews ekibi, otelcilerin ihtiyaçlarını çok iyi anlıyor ve değişime hazır bir sektörde modern bir çözüm geliştirmek için ürüne öncelik veren bir yaklaşım benimsiyor. Konaklama sektöründe bulut benimseme, daha karmaşık konuk ihtiyaçları ve artan maliyetler nedeniyle hızlanırken, Mews sektörün dijital dönüşümünü yeniden inşa etmek için en iyi konumda yer alıyor. Portföyümüze dördüncü bir seyahat yatırımını katmaktan heyecan duyuyoruz ve yolculuğunun bir sonraki aşamasında Mews’i desteklemeyi dört gözle bekliyoruz.” dedi. 

Yatırım, ürün inovasyonunun yanı sıra yeni pazarlara açılma, birleşme ve satın almaları hızlandırmak için kullanılacak.

Güncel İçerikler