Sürdürülebilir uzay teknolojileri geliştiren Dawn Aerospace, 20 milyon dolar yatırım aldı

Uzay teknolojilerini sürdürülebilir hale getirerek daha fazla kullanılmasını amaçlayan Dawn Aerospace, 20 milyon dolar yatırım aldı.

Uzay taşımacılığında kullanılan birçok ürünün tekrar kullanılmasını sağlayan Dawn Aerospace, 20 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna Icehouse Ventures, GD1 ve Movac katıldı.

2017 yılında Stefan Powell, James Powell, Tobias Knop, Jeroen Wink ve Robert Werner tarafından kurulan Dawn Aerospace, sürdürülebilir uzay taşımacılığı için aynı gün yeniden kullanılabilir fırlatma araçları ve uydu tahrik sistemleri üretiyor. Girişim, NanoSat, MicroSat, ESPA ve ESPA Grande-class uydular için yeşil enerjili sistemlerin lider üreticisi olduğunu iddia ediyor.

Dawn, Mk-II Aurora uzay gemisinin aktif bir test uçuş programıyla yeniden kullanılabilir fırlatma aracı geliştirmede aktif rol oynadığını açıkladı. Mk-II Aurora, 25’in üzerinde uçuş gerçekleştirdi. 2023’ün ilk çeyreğinde Mk-II’nin jet motoru kullanımının yerini alan roketle çalışan başka bir uçuşun yapılması bekleniyor.

Dawn Aerospace’in kurucu ortağı Stefan Powell, “Bugün açıklanan yatırım, yörüngesel bir uzay aracı olan Mk-III’ün geliştirilmesi ve yeni araçların geliştirilmesini desteklemek için kullanılacak. Icehouse Ventures’a ve diğer yatırımcılarımıza şirketimizin ve uzay teknolojisinin geleceğini destekledikleri için minnettarız.” dedi.

Icehouse Ventures CEO’su Robbie Paul, “Binlerce uzay teknolojisi şirketi milyarlarca dolar yatırım aldı. Yatırım alan girişimlerin ancak azı gerçekten uzaya gitti ya da geliştirdiği teknolojiden gelir elde etti. Dawn’ın teknik ve ticari gücü, kurucularının ve muhteşem ekibinin bir kanıtı oluyor. Bu yüzden yatırım turunda 10 milyon dolardan fazla yatırım yaptık.” dedi. 

Yeni yatırım turuyla beraber Dawn Aerospace, uydu sistemlerini ve uzay gemisi geliştirme çalışmalarını daha da genişleterek bu alanda fark yaratacak çalışmalar yapmayı planlıyor. 

Güncel İçerikler