Eğitim teknolojileri geliştiren Uolo, 22.5 milyon dolar yatırım aldı

Öğrencilere uzaktan eğitim imkanı sunan Uolo, 22.5 milyon dolar yatırım aldı.

Orta ve düşük gelirli ailelere online eğitim programları sunan Uolo, Seri A turda 22.5 milyon dolar yatırım aldı. Winter Capital liderliğinde düzenlenen tura Blume Ventures ve Morphosis Venture Capital katıldı.

Eğitim odaklı girişimlerin büyük çoğunluğu, işletmeden tüketiciye doğru oluşturulan bir modelle faaliyet gösteriyor. Öğrencilerin ebeveynlerine ve velilerine ulaşmak için gelirlerin büyük bir kısmı reklamlara harcanıyor. Uolo, özel okullarla çalışarak öğrencilerine çevrimiçi öğrenme programları sunmalarına ve ücretleri okul ücretlerinin bir parçası olarak almalarına izin vererek bu maliyeti azalttığını düşünüyor. Girişimin programları da ortak okulların müfredatlarıyla uyumlu olarak tasarlandığından öğrencilerin aynı dersleri iki katına çıkarması kolaylaşıyor.

Girişim, kodlama ve İngilizce konuşma konusunda kişiye özel öğrenme programları geliştirerek kullanıcılara sunuyor. Öğrenciler, bu programlara ebeveynlerinin akıllı telefonlarından erişebiliyorlar. 

Uolo

Uolo ile anlaşma yapan okullar, ücretsiz olarak Uolo School Platform adlı bir ERP platformuna sahip oluyor. Okulların ücret yönetimine, karne yönetimine ve katılım yönetimine tek bir gösterge panosundan erişebildiği birleşik bir platform olarak çalışıyor. ERP platformu, okullar kullanmaya başladığında girişimin bir ekosistem oluşturmasına izin verdiği için Uolo için bir giriş kapısı işlevi görüyor. Böylece ebeveynleri, WhatsApp grupları gibi tipik iletişim kanallarını kullanmak yerine doğrudan okullardan iletişim almak için uygulamayı kullanmaya teşvik ediyor.

Eylül 2020’de Pallav Pandey ve kardeşi Ankur Pandey tarafından kurulan Uolo, Hindistan’da 8.500’den fazla okulla ortaklık kurdu ve şu anda 3.7 milyon öğrenciye ulaşıyor. Pandey, “Yapabildiğimiz şey, okulları ve öğrencileri platformun bir ucunda toplamaktı. Bu yüzden artık dijital eğitim pazarının bizim aracılığımızla akmasını sağlamamız gerekiyor.” dedi.

Yaklaşık 350 kişiyi istihdam eden girişim, yatırımla beraber önümüzdeki dört yıl içinde erişimini Hindistan’daki 50.000 okula genişletmek ve önümüzdeki aylarda STEAM konularındaki kurslarla öğrenme programlarını genişletmeyi planlıyor.

Güncel İçerikler