Dijital fabrika platformu Supply Chain Wizard, Seri A yatırım turunu 10 milyon dolar ile tamamladı

Tedarik zinciri ve fabrika yönetimi için çeşitli yazılımlar sunan Supply Chain Wizard, Seri A yatırım turunu 10 milyon dolar ile tamamladı.

Tedarik zinciri ve fabrika yönetim platformu ile üretim performansını takip etmeyi sağlayan Supply Chain Wizard, düzenlenen Seri A yatırım turunda 10 milyon dolar yatırım aldı. Panoramic Ventures liderliğinde düzenlenen tura Sabancı Ventures‘ın katıldığını da sizlere aktarmıştık. Diğer yatırımcılar arasında Birthing of Giants ve Mediterra Capital Equity’nin ortağı Cenk Coşkuntürk katıldı.

2014 yılında Evren Özkaya tarafından ABD’de kurulan SCW.AI, sunduğu tedarik zinciri ve fabrika yönetim platformu ile üretim performansının, iş gücü ve operasyonel faaliyetlerin yakından takip edilmesini sağlayarak, tüm üretim süreçlerini dijitalleştiriyor. Ayrıca veri toplamayı otomatik hale getirerek üretimde kalite ve performansın artırılmasını sağlıyor. Thermofisher, Takeda, BP, Catalent gibi birçok global müşteriye sahip olan SCW.AI, halihazırda toplam 35 fabrikaya hizmet veriyor.

SCW.AI kurucusu ve CEO’su Evren Özkaya, “Üretim, global tedarik zincirlerinin en az dijitalleştirilmiş parçalarından biri oluyor. Bu nedenle imalat sanayileri, günümüzün son derece dijital ticaretinde sürekli değişen talep modellerini karşılamak için gereken çeviklik, verimlilik ve şeffaflığa ayak uydurmak için mücadele ediyor. Yatırımcılarımızın desteğiyle, piyasada test edilmiş ve sonuçlar, kullanıcı benimsemesi ve ölçeklenebilirlik için optimize edilmiş kanıtlanmış dijital fabrika çözümlerimizle bu büyük sorunu çözmeye odaklanacağız.” dedi.

Panoramic Ventures’dan Mark Buffington, “Evren ve ekibi, farmasötik üretimindeki derin uzmanlıklarından yararlanarak, düzenleyici yüklerin atölyedeki verimliliği önemli ölçüde azalttığı bir dönemde, ilaç üretim operasyonlarını dijitalleştirmek için başvurulacak ortak haline gelen bir platform oluşturdu. Tedarik zinciri stratejisi ve dijital dönüşüm programlarında uzmanlaşmış global bir lider olarak sorumluluk sahibi oldukları için SCW.AI ile ortaklık yapmaya heyecan duyuyoruz.” dedi.

Yatırımla beraber girişim, dijital fabrika yazılımını daha da geliştirerek diğer önemli pazarlara açılacak.

Güncel İçerikler