Video içeriklerini analiz eden Twelve Labs, 12 milyon dolar yatırım aldı

Videoların belirli kısımlarını yapay zeka yardımıyla kolayca bulmayı sağlayan Twelve Labs, 12 milyon dolar yatırım aldı.

Kullanıcıların videolarda belirli kesitleri istediği anda bulmalarını sağlayan Twelve Labs, 12 milyon dolar yatırım aldı. Radical Ventures liderliğinde düzenlenen tura Index Ventures, WndrCo, Spring Ventures, Weights & Biases CEO’su Lukas Biewald katıldı.

TikTok, Vimeo ve YouTube gibi platformların yükselişiyle birlikte videolar hayatımızın önemli bir parçası haline geliyor. Aranılan videoyu bulabilmek için eskiden içeriğin başlığını yazmak, etiketler üzerinden aratmak ya da açıklamasındaki anahtar kelimeleri yazmak yeterli oluyordu. Şimdilerde ise bunlara ek olarak videoların istenen kısmını bulabilmek için daha da fazla detay bilgiye ihtiyaç duyuluyor. Bu sorunu çözmek isteyen Jae Lee, arkadaşlarıyla birlikte video arama ve anlama için bir bulut hizmeti oluşturdu.

Şu anda kapalı beta aşamasında olan Twelve Labs, hareket ve eylemler, nesneler ve insanlar, ses, ekrandaki metin ve konuşma gibi videolardan zengin bilgiler çıkarmaya çalışmak için yapay zekayı kullanıyor. Platform, bu çeşitli öğeleri vektörler adı verilen matematiksel temsillere dönüştürüyor. Çerçeveler arasında geçici bağlantılar oluşturarak video sahnesi arama gibi uygulamaları etkinleştiriyor.

Twelve Labs’ın arama platformu, kullanıcıların doğal dilde sorgular kullanarak bir videodaki belirli bir ana hızlı bir şekilde atlamasını sağlıyor. Örneğin bir pazarlamacı, bir TV reklamının şirket logosunun göründüğü bölümlerini bulmak için platformu kullanabiliyor. Platform ayrıca kullanıcıların beyaz tahtada el yazısı gibi diğer nesneleri, ses ve metin parçacıklarını aramasına olanak tanıyor. 

Şirketler, isteğe bağlı olarak girişimin platformunu kendi gereksinimlerine göre özelleştirebiliyor. Özellikle, müşterilerin arama platformunu güçlendiren yapay zeka modelini özel veri kümeleri üzerinde eğitmelerini sağlıyor. Bir şirketin üretimde analiz etmeyi planladığı bilgilere benzer bir veri kümesi üzerinde yapay zeka modeli eğitmek, işleme doğruluğunu artırıyor. 

Müşteriler, platforma bir dizi bulut tabanlı uygulama programlama arabirimi aracılığıyla erişebiliyor. Twelve Labs’a göre API’ler, geliştiricilerin platformunu 20 satırdan az kod içeren bir uygulamaya entegre etmelerini sağıyor. Başlangıçta, erken müşterilerin API’lerini online eğitimden reklamcılığa kadar çok sayıda kullanım durumuna uyguladıklarını söylüyor. 

Lee, “Geliştiricilerin akıllı video uygulamaları oluşturmasına yardımcı olmak için şirketin vizyonuna ulaşmanın bir parçası olarak, Twelve Labs ekibi çok modlu video anlayışı için temel modeller inşa ediyor. Geliştiriciler, yalnızca semantik arama yapmakla kalmayıp, aynı zamanda uzun biçimli video bölümleştirme, özet oluşturma ve video soru ve yanıtlama gibi diğer görevleri de gerçekleştirerek bir API paketi aracılığıyla bu modellere erişebilecek.” dedi.

Radical Ventures ortağı Rob Toews, “Twelve Labs, videonun geleceği için tamamen yeni olanaklar sunuyor. Ekibin araştırmaya ve devam eden inovasyona olan derin bağlılığı, tüm sektörü, şu anda video biçiminde bulunan dünya verilerinin %80’ine verimli bir şekilde erişmeye ve bunlardan tam olarak yararlanmaya yönlendiriyor. Twelve Labs, videolar için dünyanın önde gelen temel modelini oluşturacak ve bu ortamla etkileşim biçimimizi sonsuza dek değiştirecek şekilde konumlandırıldı.” dedi. 

Girişim, aldığı yatırımı platformunun yeteneklerini geliştirmek için kullanacak.

Güncel İçerikler