Sanal gerçeklikle pilotluk eğitimi veren Loft Dynamics, 20 milyon dolar yatırım aldı

Pilot adaylarının sanal gerçeklik teknolojisiyle eğitim almasına yardımcı olan Loft Dynamics, 20 milyon dolar yatırım aldı.

Helikopter pilotları için sanal gerçeklik (VR) simülasyon teknolojisi kullanan Loft Dynamics, 20 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna Craft Ventures, Sky Dayton ve Up Ventures katıldı.

2016 yılında Zürih’te kurulan Loft Dynamics, tek türbinli Airbus H125 dahil olmak üzere en yaygın helikopterlerden bazıları için çok sayıda simülatör geliştirdi . Bu sayede, yetişmekte olan pilotlar, gece uçuşu dahil olmak üzere gerçekçi eğitim senaryolarına katılabilir ve sistem arızalarını ve diğer sorunları simüle etmek için çeşitli geri bildirimlerle ile yeterlilik kontrolleri gerçekleştirebilir.

Mayıs ayında Avrupa Birliği Havacılık Güvenliği Ajansı‘nın (EASA) Loft Dynamics’in Airbus H125 uçuş eğitim cihazını yetkilendirmesinin ardından pilotlar artık bir simülatörde geçirdikleri süre için eğitim kredisi alabilecekler. Girişimin geliştirdiği platform, daha fazla eğitim fırsatı açtığı ve uçuşla ilgili maliyetlerin çoğunu azalttığı için pilotların erken emekliliğe gitmeyi veya kariyer değiştirmeyi seçmesiyle pandemiyle beraber daha da artan global pilot eksikliğini gidermeye yönelik bir yol kat ediyor. 

Loft Dynamics, simülatörlerinin boyutunun geleneksel simülatörlerin onda biri kadar olması nedeniyle amaca yönelik tesisler gerektirmeden ölçekte devreye almanın daha kolay olduğunu belirtiyor.

Loft Dynamics kurucu ortağı ve CEO’su Fabi Riesen, “Yıllarca süren geliştirme sürecinden sonra Loft Dynamics’i küresel bir şirket haline getirmeye ve teknolojimizi ve eğitim çözümlerimizi dünyaya getirmeye hazırız. Bu yatırım, uçuş okullarına yönelik artan talebi karşılayabileceğimiz ve desteklediğimiz uçak türleri yelpazesini hızlandırabileceğimiz için tam olarak doğru zamanda geliyor.” dedi. 

Girişim, aldığı yatırımı uluslararası pazarlarda özellikle ABD’de büyümesini hızlandırmak için kullanmayı planlıyor.

Güncel İçerikler