Kurucuları arasında Murat Günak’ın da bulunduğu e-bisiklet üreticisi Onomotion, 21 milyon euro yatırım aldı

Sürdürülebilirlik odaklı şehir içi lojistik için e-bisiklet çözümleri sunan ve kurucuları arasında ünlü otomotiv tasarımcısı Murat Günak'ın da bulunduğu Onomotion, 21 milyon euro yatırım aldı.

Şehir içi lojistik için alternatif alternatif çözümler geliştiren e-bisiklet üreticisi Onomotion, düzenlenen Seri A turda 21 milyon euro yatırım aldı. Yatırımın 6 milyon euro’su sermaye olarak kullanılacakken 15 milyon euro’su ise borçlar için kullanılacak.

6 milyon euro için düzenlenen tura Proeza Ventures, Zu na mi GmbH ve European Innovation Council katıldı. Borç için düzenlenen tura ise GLS Bank katıldı. Girişimin kurucu ortağı ve CEO’su Beres Seelbach’a göre Onomotion, GLS’ye yıllık %5,5’lik faiz oranı da dahil olmak üzere yedi yıl sonra geri ödeme yapacak.

Türk otomobil tasarımcısı Murat Günak, Beres Seelbach ve Philipp Kahle tarafından kurulan Onomotion, insanları öne ve merkeze koyan akıllı şehir lojistiğine sahip şehirler geliştirmek için çalışmalar yapıyor. Girişim, kentsel lojistiğe odaklanarak, ürünleri şehirler arasında sürdürülebilir, verimli ve uygun maliyetli yollarla taşıyor. bisikletin esnekliğini bir minibüsün kapasitesi ve dayanıklılığıyla birleştiren ONO e-cargobike, günümüz şehirleri için tasarlanarak optimize edilmiş çevre dostu kentsel lojistik çözümleri sunuyor.

Girişim, şehirlerin, ilçelerin ve mahallelerin daha yakın ve daha iyi bağlantılı hissetmelerini istiyor. Onomotion’un UPS, DPD ve Hermes gibi lojistik ortaklarıyla birlikte Almanya’da yollarda 100+ aracı bulunuyor.

Onomotion’ın hizmet olarak iş modeli, müşterilerin araçlar, konteynerler, şarj cihazları, bakım ve servis için aylık ücret ödemesini içeriyor. Girişim, aynı zamanda bir filo yönetim programı sunuyor ve kablosuz yazılım güncellemeleri sağlıyor. Böylece araç mekaniği sürekli gelişebiliyor.

Onomotion’ın müşterilerinin çoğunun kendi teslimat sürücüleri bulunuyor. Buna ek olarak girişimin lojistik operasyon ekibi sunan başka bir iş birimi de yavaş yavaş büyütülüyor.

Seelbach, “Bu yılki ciromuzun %15-%20’si hizmet olarak lojistikten gelecek. Müşterilerimizin çoğu sürücü bulmanın zor olduğunu söyledi. Bu nedenle, bazı müşterilerimiz için araçları vermekten sürücülere kadar her şeyi yapıyoruz.” dedi.

Girişim, aldığı yatırımı daha fazla şehir ve lojistik şirketiyle beraber yoğun şehir merkezlerinde paket teslimi için hem daha sürdürülebilir hem de verimli çözümler bulmak için kullanacak. Önümüzdeki birkaç yıl içinde şirket, Avrupa ve Kuzey Amerika’da birkaç bin aracı genişletmek istiyor.

Güncel İçerikler