Sosyal medya iletişimini kolaylaştıran ConvoPLUS, kitle fonlama turunda 2 milyon TL yatırım aldı

Sosyal medya iletişimini ve müşteri ilişkilerini kolaylaştıran, sosyal-CRM yazılımı ConvoPLUS, kitle fonlama turunda 2 milyon TL yatırım aldı.

Sosyal medya iletişimini ve müşteri ilişkilerini kolaylaştıran, sosyal-CRM yazılımı ConvoPLUS, kitle fonlama platformu fonangels’da yatırım turuna çıktı. Dijital müşteri ilişkilerini yönetmek, kişiselleştirmek ve merkezileştirmek için ihtiyaç duyulan her şeye sahip olan yeni nesil müşteri ilişkileri platformu ConvoPLUS, ekosistemin önde gelen isimlerinin de desteğiyle yatırım turunu başarıyla tamamladı.

Kısa bir süre önce kurulan ve hızlı şekilde büyüyerek Scaleup pozisyonuna ulaşan şirket, 2 milyon TL üzerinde talep toplayarak sosyal medya müşteri ilişkileri ekosistemi için kitle fonlaması açısından önemli bir başarıya imza atmış oldu. Aynı zamanda kitle fonlamasına tanıtım ve sektörel iş birlikleri için giriş yapan ConvoPLUS, yatırım sürecinde Alternatif SuperApp ile stratejik ortaklık konusunda da anlaşma sağladı ve uluslararası pazar hedefi doğrultusundaki çalışmalarını hızlandırdı.

Sosyal Medya Müşteri İlişkileri pazarı hızla büyüyor

Pandemi dönemi; internet kullanıcılarının ve özellikle de dijital müşteri sayısının artışına neden oldu. Yine dijital müşteriler, beğenilerini ve şikayetlerini sosyal medya platformlarında paylaşmayı tercih ettiği için, sosyal medya ve sosyal medya odaklı müşteri ilişkileri önemini üst seviyeye taşıdı. Bir çok marka da bu sebepten dolayı internet teknolojileri ve sosyal medya gibi alanlara yatırım yapmaya başladı. Bunun da sosyal medya ve sosyal-crm pazarının büyümesine neden olduğunu rahatlıkla söylenebiliyor.

ConvoPLUS

Nitekim sosyal-CRM pazarı, Persistence Market Research’ün araştırmasına göre 2021’de 17.4 milyar dolar değerine ulaşmış durumda. 2021-2031 tahmin döneminde ise %49.2’lik bir yıllık bileşik büyüme oranında (CAGR) büyümesi bekleniyor. Özellikle de Elon Musk‘ın Twitter‘a yaptığı yatırım sosyal medya platformlarının hem enerjisini hem de değerini arttırdı. Musk’ın Twitter kaynaklarından bilgi eklediği paylaşımında da belirttiği üzere Twitter’ın aktif kullanıcı sayısı çok hızlı şekilde artıyor ki aynı anda bot hesaplar da kapatılıyor. Bu da Twitter gibi platformların markalar için çok daha önemli olacağını gösteriyor. Tüm bu gelişmeler de ConvoPLUS gibi yazılımların değerinin artmasına neden oluyor. Bu da yatırımcıların bu alana yönelmesini sağlıyor.

Hedef, global bir sosyal-CRM platformu haline gelmek 

Pazar hedeflerinin sadece yerel olmadığını, uluslararası alanda markalaşma amacıyla tüm çalışmaların devam ettiğini söyleyen ConvoPLUS CEO’su Emre Tuncer, “ConvoPLUS, hali hazırda 10 dilde, lokasyon bağımsız olarak hizmet vermekte. Ayrıca gelişen tüm teknolojileri yakından takip ediyor ve modüler yapısı sayesinde tüm teknolojilere hızlı şekilde entegre olabiliyor. Bugün Pazar hedefi çok tam olgunlaşmamış olsa da Metaverse’te müşteri ilişkileri de ConvoPLUS’ın hizmetlerinden biri haline gelmiş durumda. Gamification (Oyunlaştırma) metoduyla, müşteri ilişkilerini keyifli hale getirirken, rozet-puan gibi kullanıcı motivasyonuna katkı sağlayan süreç yönetimlerini de destekliyor. Kriz yönetiminde ise konforlu bir alan oluşturuyor. Gelişmiş raporlama ve macrolar gibi birçok yeteneğe de sahip. Tüm bu özellikler ışığında kitle fonlamasındaki başarının en önemli faydası bizlere verdiği enerji. Özellikle de sektörün lider isimlerinin ve hali hazırdaki müşterilerimizin ConvoPLUS’a güvenerek, yatırım yapmış olmaları da çok büyük bir motivasyon kaynağı.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

ConvoPLUS, kitle fonlamaya değer kattı

ConvoPLUS’ın Kitle Fonlamadaki başarısını değerlendiren Fonangels Kitle Fonlama Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Kuş,Fonangels, kitle fonlama alanında kaliteli bir ilerleyiş gerçekleştiriyor. Bu sebeple platformda yayınlanacak her projemizi özenle seçiyoruz ki ConvoPLUS’da prestijli projelerimizden biri. Hem ürün hem de ekip olarak çok başarılı. Ayrıca sosyal medya ve sosyal CRM pazarının pazar değeri düşünüldüğünde ConvoPLUS’ın yatırımcılar açısından bir fırsat olduğunu da rahatlıkla söyleyebiliriz. Buna ek olarak ConvoPLUS’ın kampanya dönemi çok keyifli ve verimliydi. Ekip olarak yeteneklerini ve farklılıklarını bu süreçte de gösterdiler. Öyle ki fonlama boyunca sadece kendi ürünlerini anlatmakla kalmadılar; sosyal medya, müşteri ilişkileri ve dijital pazarlama konusunda da tüm paydaşları bilinçlendirdiler. Çeşitli raporlar ve farklı içeriklerle dijital dünyanın kapılarını araladılar. Yani yatırım yapsın yapmasın ConvoPLUS’ın fonlama sürecini takip eden herkes kazançlı çıkmış oldu. Elbette bu durum ConvoPLUS’ın da bilinçli yatırımcı kitlesi oluşturmasını sağladı.” şeklinde konuştu.

Güncel İçerikler