Lojistikçiler için dijital bankacılık çözümleri sunan Pivo, 2 milyon dolar tohum yatırım aldı

KOBİ'lerin lojistik konusunda yaşadığı finansal sorunlara çözümler geliştirmek isteyen Pivo, 2 milyon dolar tohum yatırım aldı.

İmalat tedarik zincirlerindeki KOBİ’lere kredi, ödemeler ve gider yönetimi gibi finansal hizmetler sağlayan Pivo, tohum turunda 2 milyon dolar yatırım aldı. Y Combinator S22‘nin bir parçası olan girişimin tohum turuna Precursor Ventures, Vested World, FoundersX ve Mercy Corp Ventures katıldı.

2021 yılının Temmuz ayında Nkiru Amadi-Emina ve Ijeoma Akwiwu tarafından kurulan girişim, banka hesabı, bir banka kartı ve ödemeleri takip eden dijital faturalama araçları sağlayarak nakliye şirketlerinin daha hızlı ödeme almasına yardımcı oluyor. Pivo, imalat tedarik zinciri ilişkilerinden yararlanıyor. Çoğunlukla kamyon odaklı lojistikçiler olmak üzere içlerindeki KOBİ’lere finansal hizmetler veriyor.

Girişimin sağladığı kredi, kamyoncular için bir erken ödeme alternatifi olarak hizmet ediyor. Lojistik şirketlerinin tipik olarak operasyonları sırasında ortaya çıkan mazot ikmali ve sürücü harcırahı gibi ön maliyetlerle başa çıkmasına olanak tanıyor. Pivo’nun ödeme mutabakat kolu olan Pivo Business, küçük işletmelerin ailelerin yaptığı ödemeleri kolaylaştırmasına ve harcama kontrollü banka kartlarıyla ödemeleri takip etmesine yardımcı oluyor. Amadi-Emina, tüm bu özelliklerin Pivo’yu 4 milyar dolar değerindeki adreslenebilir pazar fırsatının önemli bir bölümünü yakalayacağını açıkladı.

Pivo CEO’su Amadi-Emina, “Bu yılın ilk çeyreğinde düzenlenen tohum öncesi turda 550.000 dolar yatırım alarak tedarik zinciri KOBİ’lerinin daha iyi nakit akışı elde etmesini sağlayacak Pivo Business’ı piyasaya sürdük. Nisan-Eylül ayları arasında Pivo Business hesaplarının işlem hacmi %400’ün üzerinde büyüdü. Bu yeni yatırımla, mevcut ürünleri geliştirmeyi ve tedarik zincirindeki önemli noktalar için çözümler geliştirmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

Amadi-Emina’nın açıklamalarına ek olarak yatırımla beraber girişim Nijerya’nın dışına çıkarak yeni pazarlarda faaliyet göstermeyi planlıyor.

Güncel İçerikler