LinkedIn, gönderi planlama özelliğini kullanıma sunmaya hazırlanıyor

LinkedIn, uygulama üzerinden gönderileri istedikleri saatte paylaşabilmelerini sağlayacak gönderi planlama özelliğini duyurdu.

LinkedIn, kullanıcıların gönderileri daha sonra paylaşabilmeleri için gönderi planlama özelliği üzerindeki çalışmalarını tamamladı. Yeni özellikle beraber uygulamayı kullanan kişiler gönderileri istedikleri saate kolayca planlayabiliyor.

Microsoft tarafından geliştirilen uygulama, arka planda yeni özelliği bir süredir test ediyordu. Ortaya çıkan raporlara göre planlama özelliği Ağustos ayından beri kullanıcılarda test ediliyordu. Yeni gelen bilgilere bakıldığında test sürecinin tamamlandığı ve özelliğin kullanıma sunulması için hızlanmaya başlandığı ve son aşamaya gelindiği belirtildi.

Yaptığı sızıntılarla güvenilir içerikler oluşturan Matt Navarra, LinkedIn’in Android uygulamasında ve LinkedIn web sitesinde sonradan planlama özelliğini gördüğünü doğruladı. Henüz herkes tarafından kullanılamasa da yeni özelliğin belli başlı belirlenen yerler ve kişilerde kullanıma açıldığı belirtiliyor.

Bu özelliğe sahip olan kişiler, mesaj oluşturma kutusundaki “gönder” ikonunun yanında küçük bir saat simgesi görüyor. Kullanıcılar, saat simgesini tıkladığında gönderilerini planlamak istedikleri belirli bir tarih ve yarım saatlik aralığı seçebiliyorlar. İstenilen saat seçildikten ve içerik hazır hale getirildikten sonra geriye sadece içeriği planlama kısmına tıklamak kalıyor.

Her ne kadar LinkedIn içerisine yeni gelse de içerik planlama özelliği, ikincil taraf uygulamalar aracılığıyla rahatlıkla kullanılabiliyor. Şimdilerde ise ekstra uygulamaya gerek kalmadan direkt olarak LinkedIn üzerinden içerikler istenilen saatte paylaşılabiliyor.

Yukarda da belirttiğimiz gibi özellik şu anda belli kişiler tarafından kullanılabiliyor. Özelliği henüz Android akıllı telefonunuzda ya da web sürümünde kullanamıyorsanız bir süre daha beklemeniz gerekecektir. Gönderi planlama özelliğinin iOS işletim sistemli akıllı telefonlara ne zaman geleceği konusunda henüz bir bilgi bilinmiyor.

Güncel İçerikler