Kişiselleştirilebilen dijital sağlık hizmeti girişimi PayZen, 20 milyon dolar yatırım aldı

Hastaların tedavileri için ödeme kolaylığı sağlayan PayZen, 20 milyon dolar yatırım aldı.

Hastalara sağlık hizmetleri için ödeme çözümleri geliştiren PayZen, 20 milyon dolar yatırım aldı. 7wireVentures tarafından yönetilen tura Link Ventures ve Picus Capital katıldı.

Girişim, hastaların ödeme sorununu geliştirdiği teknolojisi ve modern yaklaşımıyla çözmeyi amaçlayan sağlık hizmetleri odaklı fintech girişimi olarak karşımıza çıkıyor. PayZen, ürünlerine sağlık hizmeti sağlayıcılarının artan talebini karşılamak için mevcut depo tesisini önemli ölçüde genişletti. Artan sağlık maliyetleri sonucunda yaklaşık 10 yetişkinden 1’i önemli tıbbi borlar ediniyor. Geliştirilen sistem sayesinde milyonlarca sağlık hizmeti alan kişinin mali durumunun doğrudan iyileştirmesi amaçlanıyor.

PayZen’in kurucu ortağı ve CEO’su Itzik Cohen, “Bu heyecan verici tur, PayZen’in ürün inovasyonunun ve tıbbi faturalarını ödemeye çalışan hastalar için daha uygun ödeme seçeneklerine olan büyük ihtiyacın bir kanıtı oluyor. Sağlık hizmetleri eşitliği ve kullanılması ABD’de temel bir sorun olarak görülüyor. Çok sayıda Amerikalı, kendilerine karşılanabilir bir ödeme yöntemi sunulmadığı için ihtiyaç duydukları tedaviyi erteledi veya tedavi almaktan vazgeçti. PayZen ile bu bozuk sistemi düzeltmeye kararlıyız.” dedi.

7wireVentures’ın kurucu ortağı ve yöneticisi Lee Shapiro, “Tıbbi borçların ABD’deki iflasların önde gelen nedeni olması ve bu kadar çok insanın acil sağlık ihtiyaçlarını karşılayacak nakit parası olmaması nedeniyle bu konuda acil bir çözüme ihtiyaç var. PayZen, 7wireVentures’ta tüketicilerin sağlık ve bakıma erişimde karşılaştığı güçlükleri çözmek için teknoloji destekli hizmetleri kullanmanın önemine olan inancımızla doğrudan uyumludur. Bu önemli görevde bu büyük ekiple çalışmaktan gurur duyuyoruz.” dedi. 

2023 yılına kadar PayZen, teknolojisini kullanarak sağlık sektörünün tümleşik finans platformu olmak için kişiselleştirilmiş, uygun fiyatlı, ücretsiz ödeme seçeneklerini hızlandıracak. Yatırım sonrasında girişim, operasyonlarını ve ürün geliştirme sürecini hızlandırmayı planlıyor.

Güncel İçerikler