Hayvan sağlığı odaklı Unavets, 116 milyon euro yatırım aldı

Hayvan sağlığı ve veterinerlik üzerine çalışmalar yürüten Unavets, Ares Management Credit'ten 116 milyon euro yatırım aldı.

İspanya ve Portekiz’de 90’dan fazla kliniği bulunan hayvan sağlığı ve veterinerlik platformu Unavets, Ares Management Credit’ten 116 milyon euro yatırım aldı. Yatırımın çeşitli satın alımlar ve borçlar için kullanılacağı belirtildi. 

Girişimin eksiksiz bir hizmeti garanti eden referans/uzmanlık merkezleri, 24 saat açık hastaneler, birincil görüş klinikleri ve veteriner ofislerini bir araya getiriyor. Büyüme stratejisi kasamında Avrupa ülkeleri ve Amerika Birleşik Devletleri’nin yanı sıra veterinerlik sağlık hizmetleriyle sinerji yaratan bitişik dikey bölgeleride kapsayacak şekilde genişledi. Unavets, bilime dayalı klinik eğitime, ekipmana ve klinik iş desteğine yapılan yoğun yatırım yoluyla farklılaşıyor. Gelişmiş veterinerlik çözümlerini geliştirmeye devam ediyor.

Unavets CEO’su Junko Sheehan, “Ares platformumuzu destekleyerek büyümemizi hızlandırmaya yardımcı oluyor. Unavets’i geliştirmeye devam ettikçe, evcil hayvanlarımıza en iyi bakımı ve veterinerlerimizin sürekli mesleki gelişimini ve geleceğini sağlamak için veterinerlik sektörüne yeni bir boyut kazandıracağız.” dedi. 

Girişim kuruluşundan bu yana üç yıldan kısa bir süre içinde 900’den fazla veteriner sağlık uzmanı ve destek personeli istihdam ederek başarılı bir yol izliyor. Unavets, klinik ekiplerini büyümeye ve gelişmeye devam etmeleri için gerekli kaynaklarla destekliyor ve M&A yoluyla inorganik olarak da büyümeye devam ediyor. Girişim, büyümesini hızlandırmaya da yardımcı mevcut portföyüyle sinerjik olan bitişik alanlara stratejik olarak açılarak veteriner sağlık hizmetleri sektörüne dikkat çekici bir şekilde yatırım yaptı.

116 milyon euro yatırımla beraber veteriner hastanelerinin ve kliniklerinin satın alınması, gelecekte yapılması planlanan anlaşmalar ve hali hazırdaki borçların ödeneceği belirtildi.

Güncel İçerikler