Evde sağlık ve bakım hizmeti DispatchHealth, 330 milyon dolar yatırım aldı

Evde sağlık ve bakım hizmetini ulaşılabilir hale getiren DispatchHealth, 330 milyon dolar yatırım aldı.

Evde sağlık ve bakım hizmeti sunan DispatchHealth, Optum Ventures liderliğinde düzenlenen turda 330 milyon dolar yatırım aldı. Tura, Oak HC/FT, Echo Health Ventures, Questa Capital, Adams Street Partners, Olayan Group, Silicon Valley Bank, Pegasus Tech Ventures ve Blue Shield of California katıldı. Girişimin kurulduğu günden bugüne dek toplamda 700 milyon dolar’ın üzerinde yatırım aldığı açıklandı.

2013 yılında Denver’de kurulan girişim, ev içerisinde yüksek hassasiyetli bakım modeli geliştirerek evde bakım hizmetine yeni bir soluk getirdi. DispatchHealth’e göre, hizmetleri artık ülke genelindeki Medicare Advantage (MA) üyelerinin %75’inden fazlasına sunuluyor. Girişimi kullanan kişiler için herhangi bir yaş sınırı bulunmuyor. Çocuk veya yaşlı fark etmeksizin herkes DispatchHealth’i kolay bir şekilde kullanabiliyor.

DispatchHealth, acil tıp ve dahiliye eğitimi almış sağlık ekipleri aracılığıyla sağlık hizmeti sağlayıcıları ile ortak yapıyor. Girişim, acil servis ziyaretlerini ve yeniden yatışları önlemek için yaygın yaralanmaları ve hastalıkları tedavi etmenin yanı sıra, son iki yılda evde bakım modelini hayata geçirdi. Girişim, son zamanlarda odak noktasını değiştirmiş gibi görünse de yeteneklerini ve hizmetlerini güçlendirerek ve evde bakım ve yüksek hassasiyetli bakım konusunda pazarda fark yaratıyor. 

DispatchHealth’in CEO’su ve kurucu ortağı Mark Prather, “Son birkaç yılda ülke çapında birkaç bölgede faaliyetlerimize başladık. Önümüzdeki yıllarda bu pazarların her birinde yüksek ekosistemimizin tamamını hizmete sunmayı planlıyoruz.” dedi.

Yeni yatırım, lojistik, klinik destek ve girişimin ekosistemindeki diğer iş akış süreçleriyle koordinasyon halinde sağlık hizmeti sunumuna yardımcı olmayı amaçlayan Last Mile Health Care Technology adlı şirketin tescilli platformunu oluşturmaya devam etmek için kullanılacak.

Güncel İçerikler