Otomasyon çözümleri geliştiren Soft Robotics, 26 milyon dolar yatırım aldı

Üretim tesisilerindeki önemli iş kolları için otomasyon odaklı robotlar geliştiren Soft Robotics, 26 milyon dolar yatırım aldı.

Otomasyon odaklı robotik çalışmalar yapan Soft Robotics, düzenlenen Seri C turda 26 milyon dolar yatırım aldı. Tyson Ventures tarafından yönetilen tura Marel ve Johnsonville Ventures katıldı.

Jeff Beck ve Mark Chiappetta tarafından Bedford’da kurulan girişim, geliştirdiği tescilli robotik kıskaçlarıyla 3D makine görüşü ve yapay zeka kullanarak otomatikleştirilmiş, yüksek hızlı toplama çözümleri tasarlayıp üretiyor. Girişimin robotik çözümleri, sistem entegratörlerinin ve OEM makine üreticilerinin, gıda üretiminde bulunan en zorlu toplu süreçlerin bazılarını otomatikleştiren çözümler sunuyor.

Soft Robotics‘in COO’su Mark Chiappetta, “On yıllardır, gıda üreticileri en çok iş gücünün kullanıldığı toplu üretim süreçlerini otomatikleştirmek için endüstriyel robot kollarını benimseyemiyorlar. Sonunda bir çözüm var! Devrim niteliğindeki algısı ve yapay zekası ile GripAI, iş hacmini artıran, gıda kalitesini iyileştiren ve iş gücüne olan kritik bağımlılığı kıran, bir sistemi ortaya çıkarıyor. Bu sayede gıda üretiminin neredeyse tüm aşamalarında endüstriyel robotların kullanımı sağlanıyor.” dedi.

Tyson Foods ve Johnsonville gibi şirketler, yüksek kaliteli, güvenli ve besleyici protein ürünlerine yönelik talebi karşılamak için tesislerinde güvenliği artırmaya ve üretimi artırmaya yardımcı olmak için Soft Robotics çözümlerini kullanıyorlar.

Tyson Ventures’ın Kıdemli Direktörü Rahul Ray, “Tyson’da sürekli olarak ekip üyelerimizin güvenliğini artırabilecek ve üretkenliğini artırabilecek yeni otomasyon alanları keşfediyoruz. Soft Robotics’in devrim niteliğindeki robotik teknolojisi, bilgisayar görüşü ve yapay zeka platformu, gıda endüstrisini dönüştürme potansiyeline sahip ve herhangi bir şirketin otomasyon yolculuğunda önemli bir rol oynayacak.” dedi.

Johnsonville Ventures Genel Müdürü Kevin Ladwig, “Soft Robotics ile ortaklığımızı genişletmekten ve mevcut müşteri ilişkimize yatırımcı eklemekten heyecan duyuyoruz. Soft Robotics’in çok sayıda birincil ve ikincil işleme operasyonuna uygulanabilen sınıfının en iyisi alma ve yerleştirme sistemleri sunduğuna inanıyoruz. Üretkenliği artırmanın yanı sıra tekrarlayan hareketi azaltan ve çalışan güvenliğini iyileştiren uygulamalar, herhangi bir operasyon için memnuniyetle karşılanan iyileştirmeler arasında bulunuyor.” dedi.

Yatırımla beraber girişim, 3D vizyonu yumuşak kavrama sistemi ile birleştiren mGripAI sisteminin dağıtımını hızlandırmayı planlıyor. Soft Robotics, pandemi kaynaklı sorunların ortaya çıkmasının ardından “8 yıllık tarihindeki en büyük dört satış çeyreği” ile rekor büyüme gerçekleştirdiğini açıkladı.

Güncel İçerikler