Kullanıcıların kendi oyunlarını geliştirmelerini sağlayan Yahaha, 40 milyon dolar yatırım aldı

Oyun geliştirmek isteyen kişilerin herhangi bir bilgiye sahip olmadan istediği oyunu geliştirmesini sağlayan Yahaha, 40 milyon dolar yatırım aldı.

İçerik üreticilerin ve herhangi bir teknik detay bilmeyen kişilerin oyunlar geliştirmesini ve 3D animasyonlar oluşturması için gerekli desteği sunan Yahaha, 40 milyon dolar yatırım aldı. Temasek ve Alibaba yönetimindeki tura 37 Interactive Entertainment katıldı. Girişim daha önceden aha önce 5Y Capital, HillHouse, Coatue, ZhenFund, Bertelsmann Asia Investments, BiliBili ve Xiaomi‘den yatırım aldı.

Chris Zhu (CEO), Pengfei Zhang (COO) ve Hao Min (CTO) tarafından Ekim 2020’de kurulan girişim, 3D içerik oluşturmayı kolaylaştırmayı amaçlıyor. İster temel seviye ister ileri seviyede olan içerik üreticileri, platformla beraber kendi oyunlarını, dünyalarını ve sosyal alanlarını oluşturabiliyor.

Yahaha’nın oyun oluşturmayı oldukça kolay hale getiren kodsuz araçlara ve ayrıca kapsamlı, kullanımı kolay öğreticilere sahip olduğu açıklandı. Kullanıcılar Web2 tabanlı, mobil odaklı veya PC oyunları yapabiliyorlar.

Yahaha CEO’su Chris Zhu, “Herkesin oyun yapabilmesi için yaratıcılığını en iyi şekilde kullanmasını sağlamaya çalışıyoruz. Geliştirilen oyunlar sadece basit veya gündelik oyunlar değil. Bunların 3B gerçek zamanlı etkileşimli çok oyunculu oyunlar olabileceğine ve anında oynanabilmeleri gerektiğine inanıyoruz.” dedi.

Yahaha, içerik üreticilerine yapay zeka ve bulut teknolojisi gibi daha fazla araç ve yeni işlevler sunarak onları desteklemeye devam edecek. İçerik üreticilerinden para kazanma modüllerinin için birtakım araştırmalar şu anda devam ediyor. Girişim ilerleyen süreçte durumu daha detaylı şekilde açıklayacak. 

Yatırımla beraber girişim, ekibin oyun endüstrisi yeteneklerini işe alarak ABD ve Asya Pasifik’teki çalışmalarını daha da genişletmeyi planlıyor. Ayrıca Yahaha’nın Helsinki ve Şangay’da iki genel merkezi bulunuyor. 

Güncel İçerikler