3D robotik tedarik zinciri girişimi Attabotics, 71.7 milyon dolar yatırım aldı

Modern ticaret anlayışı için tedarik zinciri çözümleri geliştiren Attabotics, Seri C yatırım turunda 71.7 milyon dolar yatırım aldı.

Dünyanın ilk 3D robotik tedarik zinciri sistemini oluşturan Attabotics, Seri C yatırım turunda 71.7 milyon dolar yatırım aldı. Tur, Export Development Canada liderliğinde ve Ontario Teachers Pension Plan Board’un katılımıyla gerçekleşti. Girişim bugüne dek toplamda 165.1 milyon dolar yatırım aldı.

2015 yılında kurulan Attabotics, modern ticaret için dünyanın ilk tedarik zinciri çözümünü sunuyor. Girişimin all-in-one otomatik sipariş karşılama sistemi, tek bir dikey depolama yapısı oluşturarak tipik bir depoyu yoğunlaştırıyor. Yapının içinde, Attabots olarak bilinen robotik cihazlar, dış çevredeki iş istasyonunda işçilere sunulan ürünleri almak için üç boyutlu olarak hareket ediyor.

Attabotics’in benzersiz mimarisi, bir perakendecinin gerekli depo ihtiyaçlarını %85’e kadar azaltıyor ve depo süreçlerinin esnekliğini ve hızını en üst düzeye çıkarıyor. Alanın bu şekilde küçültülmesi, Attabotics müşterilerinin daha hızlı teslimat süreleri için depoları şehirlerin yakınına yerleştirmesine olanak tanıyor. Tüketici beklentileri artmaya devam ettikçe Attabotics, müşterilerin bu artışa uyum sağlamasına yardımcı olurken aynı zamanda devam eden depo işçiliği sıkıntısına bir çözüm sunuyor.

Attabotics kurucusu ve CEO’su Scott Gravelle, “İlk günden itibaren perakendecilere müşteri ihtiyaçlarını karşılamak için hızlı, sürdürülebilir ve ultra modern bir model sunarak mevcut tedarik zinciri sisteminde devrim yaratmayı hedefliyoruz. Küresel tedarik zinciri sorununu çözmek için gereken yazılım ve donanımı oluşturmak çok büyük bir girişim. Bu yeni yatırım, yatırımcılarımızın ve ekibimizin desteğiyle birlikte teknolojimizi ölçeklendirmemize ve en iyiyi uygulama taahhüdümüzü ikiye katlamamıza olanak tanıyacak.” dedi.

Yatırımla beraber girişim, çalışan sayısını artırarak çalışmalarını genişletmeyi planlıyor.

Güncel İçerikler