Yapay zeka destekli not alma uygulaması Mem, OpenAI liderliğinde 23.5 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka desteğiyle beraber not alma işlemini daha işlevsel hale getiren Mem, OpenAI liderliğinde 23.5 milyon dolar yatırım aldı.

Not alma işlemlerini yapay zeka desteğiyle farklı bir boyuta taşıyan Mem, OpenAI liderliğinde 23.5 milyon dolar yatırım aldı. Yatırımla birlikte girişim, 110 milyon dolar değerlemeye ulaşıp toplamda 29 milyon dolar yatırım aldı.

OpenAI Startup Fund ile beraber yapay zeka desteğine sahip girişimlere yatırımlar devam ediyor. 100 milyon dolar fon sayesinde sorunlar yaşayan erken aşama girişimlerin destekleniyor.

Kevin Moody ve Dennis Xu tarafından kurulan Mem, geleneksel not alma uygulamalarından ayrılıyor. İş akışı, arama ve kronolojik bir zaman çizelgesi etrafında ilerleyerek kullanıcıların konu etiketleri eklemesine, diğer kullanıcıları etiketlemesine ve notlara yinelenen hatırlatıcılar eklemesine yardımcı oluyor.

Mem’in arama deneyimi, hangi notların kim tarafından ne zaman oluşturulduğunu anlayıp notlar arasında arama yapmak için yapay zeka kullanıyor. Moody ve Xu, belirli bir soruyla ilgili parçaları çıkarmak ve bilgileri bir cevaba veya rapora dönüştürmek gibi tipik sorumluluklarında artırmak için tasarlandığını belirtiyor.

Mem kısa süre önce, kullanıcıların iletilerini kaydetmesine, içeriklerinin yapay zeka tarafından oluşturulan özetlerini almasına ve benzer tweet’ler için önerileri görmesine olanak tanıyan Mem It for Twitter‘ı başlattı. Ayrıca komut istemine dayalı metin oluşturmak, dosyaları özetlemek, belgeler için başlıklar oluşturmak ve kullanıcıların doğal dil komutlarını kullanmasına izin vermek için yapay zekadan yararlanan Smart Write ve Smart Edit gibi yeni özelliklerle Mem’in yerleşik çalışma asistanı Mem X‘i de iyileştirmeye devam ediyor.

Moody ve Xu, “OpenAI, geliştirmekte olduğumuz teknolojik devrime açık bir şekilde öncülük ediyor. OpenAI Startup Fund’ı, hem teknik uzmanlık hem de masaya getirdikleri stratejik rehberlik için inşa ettiğimiz şey için ideal ortak haline getiriyor.” dedi.

Güncel İçerikler