Yazılım ekiplerinin iş süreçlerini geliştiren yerli girişim Iftrue, yatırım aldı

Yazılım ekiplerine sunduğu hizmetlerle ekosistemdeki paydaşların iş süreçlerine destek sağlamayı hedefleyen Iftrue yatırım aldı.

Yazılım ekiplerinin iş süreçlerini geliştiren Iftrue, ilk turda TechOne VC, DOMiNO Ventures ve Startup Wise Guys’dan yatırım aldı.

Iftrue, geliştirmiş olduğu çözümler ile yazılım ekiplerine hizmetler sunarak proje süreçlerinin iyileştirilmesine ve kolaylaştırılmasına katkıda bulunmaktadır. Bu kapsamda kullanıcılarına bilimsel araştırmalara dayanan süreçler ve metrikler sunan Iftrue, hizmet alan yazılım ekiplerinin daha hızlı çalışmasını sağlıyor.

Günümüzde başarılı girişimlerin ortak özellikleri değerlendirildiğinde ekiplerin uyum içerisinde çalışması ilk sıralarda gösterilebilir. İş geliştirme ekiplerinin birbirleriyle uyum içerisinde çalıştığı senaryolarda ürün geliştirme süreçlerinin daha optimum verimliliğe ulaştığı gözlemlenmektedir. Ayrıca iş birliği hususunda uyum yakalayan takımlarda hem ekip dayanışmasının arttığı hem de müşterilere daha kaliteli hizmet sunulduğu fark edilmektedir. Yazılım geliştirme süreçlerindeki deneyimin artmasıyla beraber şirketlerin yazılım faaliyetlerinde kayda değer bir fayda artışı ve maliyet optimizasyonu sağlanıyor. Iftrue, özel beta süresi boyunca ürünün test edildiği ekiplerde ürün geliştirme maliyetlerinde %50 seviyelerine varan tasarruf sağladı. Şirket, 2023 yılının ilk üç ayı içerisinde açık beta ile daha fazla ekibe ulaşabilmeyi hedeflemektedir.

“Yazılım ekiplerinin vazgeçilmez bir parçası olmayı hedefliyoruz.”

Iftrue Kurucu Ortağı Erdinç Akkaya 15 yılı aşkın bir süredir yazılım tabanlı ürünler geliştiren ve ağırlıklı olarak Silikon Vadisi’nde kurulan şirketlerde çeşitli pozisyonlarda görev almıştır. Iftrue’nun gelecek planlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Iftrue Kurucu Ortağı Erdinç Akkaya, “Son dönemde yaşanan gelişmelere baktığımızda iş süreçlerinin büyük bir değişim içerisinde olduğunu gözlemlemekteyiz. Özellikle dijitalleşmeyle beraber uzaktan çalışmanın yaygınlaştığını görüyoruz. Uzaktan çalışma süreçlerinin gelişmesiyle birlikte ekip içi iletişim noktasında bazı eksiklerinin olduğunu değerlendiriyoruz. Bizler bu noktada yazılım ekiplerinin vazgeçilmez bir parçası olmayı hedefliyoruz. 2023 yılında hizmet kalitemizi korumanın yanı sıra Amerika ve Avrupa pazarlarına giriş yaparak yakaladığımız büyüme ivmesini hızlandırmayı hedefliyoruz.” dedi.

Öte yandan yatırım sürecinden mutluluk duyduğu ifade eden TechOne Venture Capital Yönetici Ortağı Yiğit Arslan, “TechOne VC olarak geleceğin dünyasına yönelik adımlar atan vizyoner girişimleri desteklemekten mutluluk duyuyoruz. Iftrue, sunduğu hizmetlerle yazılım ekosistemindeki sorunları çözmeyi ve buradaki iş süreçlerini geliştirmeyi hedefliyor. Bundan sonraki süreçte de Iftrue’nun farklı coğrafyalarda faaliyet göstermesi adına hep birlikte çalışacağız.” dedi.

Iftrue yatırım sürecini değerlendiren bir diğer isim DOMiNO Ventures Managing Director’ı Yağız Karadeniz, “Iftrue ekibinin yürüttüğü çalışmaları oldukça değerli buluyoruz. Özellikle future of work alanında metrik ve optimizasyon odaklı yazılımların önemi daha da artacak. DOMiNO Ventures olarak global pazarlarda hızlı büyüme potansiyeli olan girişimlere yatırım yapmaya devam edeceğiz. Vizyoner girişimlerin başarısına katkı sağlamak için kurduğumuz fonumuz ve yetkin ekibimizle her zaman girişimcilerin yanındayız.” dedi.

Güncel İçerikler