Konaklama platformu limehome, 45 milyon euro yatırım aldı

Online rezervasyonla konaklama imkanı sunana limehome, 45 milyon euro yatırım aldı.

Avrupa’nın önde gelen teknoloji tabanlı dijitalleştirilmiş konaklama platformu limehome, 45 milyon euro yatırım aldı. Yatırım turuna AW Rostamani Group ve Capital Four ve mevcut yatırımcılardan HV Capital, Picus Capital ve Lakestar katıldı.

2018 yılında kurulan girişim, pandemiye rağmen her yıl cirosunu üçe katlayan sürekli dijital iş modeli sayesinde hem eğlence hem de iş segmentlerinde dinamik bir şekilde büyümeyi sürdürüyor. Halihazırda yedi ülkede 100’den fazla yerde ve 3000’den fazla daireyi misafirlerine sunuyor.

Girişime göre, bir yılı aşkın süredir portföylerindeki doluluk oranları %90 civarında ve tüm lokasyonlarda yüksek karlılık gösteriyor. limehome, pandemi aylarında bile ortalama piyasa seviyelerini aşarak benzer şekilde yüksek doluluk oranlarına ulaşabildiğini söyledi.

Tescilli işletim platformundan yararlanan limehome, fiyatlandırmadan rezervasyon, check-in, temizlik, müşteri hizmetleri ve faturalandırmaya kadar bir otel operasyonunun tüm geleneksel süreçlerini otomatikleştiriyor. Dijitalleştirilmiş misafirlik, işletme ve alan kullanımında daha yüksek verimlilik sağlarken daha küçük konumların karlı bir şekilde işletilmesine olanak tanıyor.

limehome Genel Müdürü Cesar de Sousa Freitas, “İki yeni yatırımcımız, yüksek büyüme ve yüksek karlı mevcut iş kombinasyonunu takdir ediyor. Vizyonumuza duydukları güvenden memnunuz ve limehome’u son derece karlı bir teknoloji tabanlı tasarım servisli daire operatörüne dönüştürmek için doğru yolda olduğumuzu teyit ediyoruz.” dedi.

limehome kurucu ortağı Dr. Josef Vollmayr, “Son birkaç yıl, dijital müşteri yolculuğuna ve tutarlı kaliteye sahip tam donanımlı tasarım servisli dairelerimizin hem eğlence hem de iş segmentlerinde çok popüler olduğunu gösterdi. Yatırımcılarımızın desteğiyle konseptimizi geliştirmeye ve yeni pazarlara taşımaya devam edeceğiz.” dedi.

HV Capital müdürü Fabian Gruner, “Limehome’un yenilikçi iş modeline erken bir aşamada yatırım yaptık. Bunu, şirketin istisnai gelişimi ile doğruladık. Limehome’un net konsepti ve güçlü uygulamasıyla Avrupa’da teknoloji tabanlı bir operatör olarak lider konumunu genişletmeye devam edeceğine inanıyoruz.” dedi.

Yatırımla beraber girişim, hem sıfırdan satın alımlar hem de platformda bulunan yerleri satın alarak daha büyük bir kitleye hitap etmeyi planlıyor.

Güncel İçerikler