Alternatif SuperApp, kitle fonlama turunda 17 milyon TL yatırım aldı

Macellan’ın en yeni ürünü Alternatif SuperApp, global büyümesini gerçekleştirmek için çıktığı kitle fonlama turunda 17 milyon TL yatırım aldı.

Farklı yatırımcı kategorilerini tek yerde toplamayı planlayan Alternatif SuperApp, 16.6 milyon TL hedefli kitle fonlama turunda hedefin de üstüne çıkarak 17 milyon TL yatırım aldı. Sizlerle paylaştığımız kitle fonlama kampanyası, Fonangels üzerinden gerçekleştirildi.

Macellan‘ın geliştirdiği Alternatif SuperApp yeni bir yatırım modeli ile farklı yatırımcı kategorilerini tek yerde topluyor. Girişim sermaye fonları, melek yatırımcılar, nitelikli yatırımcılar, kurumsal yatırımcılar ve küçük yatırımcıların aynı anda yatırım yapabileceği bu turda paya dayalı kitle fonlama ile girişim sermayesi fonu birlikte kullanılıyor. Kitle fonlama yöntemiyle kendi müşterilerini hedefleyen Alternatif SuperApp, girişim sermaye fonu ile nitelikli yatırımcıları markaja alıyor.

Girişimin dikkat çeken özellikleri arasında birbirinden farklı işletmelerin dijital cüzdanlarını tek çatı altında toplaması oluyor. Bu sayede işlem yapma sırasında çeşitli kolaylıklar ve avantajlar bir arada sunuluyor.

Qinvest Portföy Yönetimi önderliğinde kurulan Macellan İleri Teknoloji Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ile ise nitelikli yatırımcıları hedefleyen şirket uluslararası yatırımcıların dikkatini çekerek yurt dışı büyümesine odaklanmak istiyor.

Girişim, 1400’ün üzerinde yatırımcı ve 17 milyon TL’yi aşan yatırımla hedeflerine ulaşmak için istediği yatırıma ulaşmış oluyor.

Alternatif SuperApp bu yatırımla global büyümesini gerçekleştirerek 5 yıl içerisinde 12 ülkeye açılmayı hedefliyor. Bugün 70’ten fazla dijital cüzdanı içinde barındıran Alternatif SuperApp 2023 sonunda 250’ye yakın markayla pazaryeri konumunu güçlendirecek.

Güncel İçerikler