DogGO, 4.5 milyon TL hedefle kitle fonlama yatırım turuna çıktı

Pet ailelerine güvenli köpek gezdirme ve evde bakım vb. hizmetleri sunan Türkiye’nin ilk mobil uygulaması ve kontrollü pazar yeri Doggo, 31 Ekim haftasında Startup Burada Platformu’nda paya dayalı kitle fonlaması kampanyası ile yatırım turuna çıkıyor.

Türkiye’nin finans ve teknoloji alanında öncü “doğru zamanda doğru şirketlere yatırım yapma” vizyonuyla hareket eden yatırım grubu Hedef Holding’in grup şirketlerinden İnfo Yatırım, fona ihtiyaç duyan girişim ve projeleri yatırımcılarla buluşturan dijital platformu Startup Burada ile sektördeki deneyimini yeni finansman yöntemlerinden biri olan “Kitle Fonlaması” alanına yansıtarak, girişim ve projelere gelişim fırsatı yaratıyor. 

Geniş yetkili aracı kurum olarak Sermaye Piyasası Kurulu’ndan Kitle Fonlaması için lisans alan banka dışı ilk aracı kurum olan İnfo Yatırım’ın “Startup Burada” platformunda girişimlere proje aşamasında kendilerini tanıtma ve fon bulma zemini oluşturulurken, yatırımcılara da erken aşamada gelecek vadeden, yenilikçi ve özgün projelere güvenle ortak olma imkanı sağlıyor.

Kampanyada hedef ek fonlama dahil 5.4 milyon TL’lik fon

Pet ailelerine güvenli köpek gezdirme ve evde bakım vb. hizmetleri sunan Türkiye’nin ilk mobil uygulaması ve kontrollü pazar yeri DogGO girişimi, Startup Burada ile çıktığı ilk tohum yatırım turunda 4.5 milyon TL fon toplamayı hedefliyor. Yüzde 20 ek satış ile kampanyayı 5.4 milyon TL ile tamamlama hedefinde olan DogGO, bu fon karşılığında şirket paylarının yüzde 10,23’ünü yatırımcılarına arz ediyor. Bununla birlikte 300.000 TL üzeri yatırım yapan yatırımcılara yatırdıkları tutarın %37,5’u oranında bedelsiz pay imkanı sunacak olan DogGO, 31 Ekim’den itibaren 60 günlük kampanya sürecine başlıyor.

‘’DogGO, yatırım sonrası tüm pet ailelerine yönelik hizmet ve servislerini arttıracak.’’

Evcil hayvan ailelerine güvenli, kurumsal altyapılı ve takip edilebilir hizmetler sunmak ve tüm evcil hayvan ailelerinin her ihtiyacında ilk akla gelen hizmet olma hedefiyle 2018 yılında kurulan DogGO’nun kurucularından biri olan Mehmet Oğul Gürsoy: ‘’Sahiplenmenin giderek arttığı bir dönemde, pet aileleri iş ve hayat yoğunlukları sebebiyle, petlerinin ihtiyaçlarını gerektiği gibi karşılayamıyorlar. Bu açıdan kullanıcılara, güvenli, takip edilebilir, kurumsal hizmetler sunmak çok büyük önem arz ediyor. DogGO olarak bu hedefi uygulamanın çıktığı 2019 yılından beri adım adım gerçekleştiriyoruz. Kuruluş döneminde KOSGEB Girişimci Desteği aldık. TÜBİTAK 1507 kapsamında yürüttüğümüz büyük veri kullanımı üzerine müşteri segmentasyonu ve otomatik eşleştirme sistemi projesiyle, yayında olan köpek gezdirme ve pet bakım hizmetimizin kalitesini daha da geliştirerek hizmet ve servis çeşitliliğini artırmak istiyoruz.  Şu anda İstanbul’da 9000 eğitimli Walker’ımız bulunmaktadır. Bugüne kadar 200.000’in üzerinde hizmet sağladık ve DogGO’nun kullanıcılarının geri bildirimlerine dayanarak edinilen veriye göre %97.7 oranında müşteri memnuniyetine ulaştık. Uygulamamızda 150.000’in üzerinde kullanıcı ve on binlerce pet profili kayıtlıdır. Ek olarak kurumsal firmalar ile çalışanlarına veya kullanıcılarına yönelik anlaşmalar yaparak tüm pet ailelerinin ihtiyaç anında DogGO’dan yararlanmasını sağlıyoruz.’’ ifadelerinde bulunuyor.

DogGO, kullanıcılarının petlerine dair detaylı bir profil alarak, uygulama sayesinde kolay hizmet talep edebilme ve takip özelliği, akıllı ve uygun eşleşme ve petinin tüm ihtiyaçlarına destek olabilen 7/24 müşteri hizmetleri sunuyor. DogGO, 2022-2023 yıllarında İzmir ve Ankara açılımlarıyla beraber, hizmet ürünlerini çeşitlendirmek, geliştirmek ve tüm pet ailelerinin, petleriyle alakalı veterinerlik hizmetleri, pet kuaför, pet taksi ve pet sigorta ihtiyaçlarına da cevap veren bir platform olma hedefindedir.

‘’Hem bireysel hem nitelikli yatırımcıları hedefliyoruz.’’

Günümüz dünyasında küresel ölçekte süregelen bir fenomen olan kitle fonlaması her geçen gün girişimciler ve yatırımcılar için önemini artırmaktadır.  Platformdan yatırım yapacak kişilere seslenirken sadece bireysel yatırımcıyı değil nitelikli yatırımcıları da hedeflediklerini söyleyen Startup Burada Yatırım Komitesi Üyesi Kerem Özten, ‘’Risk ve Girişim Sermayesi Fonları, melek yatırımcılar ve melek yatırımcı ağlarını da platforma katarak bir komünite yaratmak istiyoruz. Diğer yatırım opsiyonlarına kıyasla sürecin daha pürüzsüz ilerlemesi ve girişimcinin işine odaklanabilmesine olanak verdiği için Paya Dayalı Kitle Fonlaması girişimciler tarafından ilgi görüyor. Bu sebeple de iyi girişimlerin platformda yer almasıyla yatırımcılar platforma yönelirken birbirini destekleyen bu çift taraflı yapı sayesinde giderek artan kampanya sayılarına ulaşacağımızı öngörüyoruz. E-garanti ile başarıyla sonuçlanan ilk kampanyamız sonrası, ikinci kitle fonlaması kampanyamızı Doggo ile gerçekleştiriyoruz. ‘’ ifadelerinde bulundu.

Güncel İçerikler