Anneler Satıyor, tohum öncesi turda 10 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı

2021 yılında Ataberk Çiftlikli ve İlker Burak Bulama tarafından kurulan ve Eylül 2022 yılında canlıya alınan Anneler Satıyor, tohum öncesi turda MASS Consulting Bilişim Sistemleri liderliğinde 10 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı.

Anneler Satıyor, çok az kullanılmış belki de hiç kullanılamamış çocuk, oyuncak gibi eşyaları diğer annelerle buluştururken kafalarındaki soru işaretlerini birbirlerine sorarak giderebildikleri, uzman makalelerine ulaşabildikleri, annelerin aralarında sosyalleşip yardımlaşabildikleri bir pazar yeri girişimidir.

Sürekli artan ürün fiyatlarından dolayı ikinci ele olan talebin de büyüterek arttığını belirten Anneler Satıyor kurucu ortağı Ataberk Çiftlikli “Kullanıcılarımız artık kullanmadıkları, belki de hiç kullanmaya fırsat bile bulamadıkları eşyaları diğer anneler ile buluşturarak ev ekonomisine önemli katkı sağlarken anneler de daha erişilebilir fiyatlar ile ihtiyacı olan ürünlere ulaşabiliyor” dedi.

Sürdürülebilirliğe dikkat çeken Anneler Satıyor kurucu ortağı İlker Burak Bulama “Çağımızın problemlerinden olan tüketim çılgınlığına karşı doğal kaynaklarımız savunmasız. Bir tişörtün üretiminde binlerce litre su harcanıyor. Yarınlarımızı korumak için ikinci el alışveriş alışkanlığını daha da yaygınlaştırmamız şart” dedi. Aynı zamanda Bulama, belediye ve sivil toplum kuruluşları ile yeni iş birliklerini de yakın zamanda açıklayacaklarını belirtti.

Güncel İçerikler