Yerli blockchain girişimi FirstBatch, 30 milyon dolar değerleme üzerinden tohum öncesi yatırım aldı

Kullanıcıların kendi açık verisini yapay zeka ile bir merkeziyetsiz kimliğe dönüştürüp her türlü blok zincir uygulamasını kişiselleştiren bir protokol olan FirstBatch, 30 milyon dolar değerleme üzerinden tohum öncesi yatırım aldı.

Kerim Kaya, Ömer Kaya ve Efe Bulduk tarafından kurulan FirstBatch‘in yatırım turuna web3 ekosisteminin önde gelen yatırımcılarından; Foresight Ventures, Signum Capital, Animoca Brands Forj Network, MEXC Global, Paribu Ventures, Coinbase’den ve HashKey’den melek yatırımcıların yanı sıra QNBEYOND Ventures da katıldı.

FirstBatch, kullanıcıların kendi açık verisini yapay zeka ile bir merkeziyetsiz kimliğe dönüştürüp her türlü blok zincir uygulamasını kişiselleştiren bir protokoldür. FirstBatch bunu modern kriptografi teknolojileri kullanarak güvene ihtiyaç duymayan (trustless) ve mahremiyeti kullanıcının kontrolüne bırakan bir altyapı ile sunuyor.

FirstBatch’in kurucu ortağı ve CEO’su Kerim Kaya verdiği demeçte; “bu yatırımla birlikte kullanıcı gizliliğini koruyarak web3 uygulamalarını kişiselleştirme hedefimize doğru daha emin adımlarla ilerlemeye başladık. Yatırım sadece ekibi büyütme ve ürün geliştirme süreçlerimizi hızlandırmakla kalmadı, aynı zamanda yatırımcılarımız sayesinde şu anda birlikte çalıştığımız 20’nin üzerinde uygulama ve protokolle ilişkilerimizi geliştirmemize büyük katkı sağladı.” dedi.

FirstBatch’in kurucu ortağı ve CTO’su Ömer Kaya, verdiği demeçte “FirstBatch olarak, 2022’nin ilk aylarında geliştirmeye başladığımız protokolle kullanıcıların gizliliğini ihlal etmeden ilgi alanlarını blokzincir üzerindeki kimlikleri haline getiriyoruz. Erken erişim sürecinde sistemimizi kullanan 120 binden fazla kullanıcının sosyal medya hesaplarını yapay zeka algoritmalarıyla analiz edip ilgi alanlarının kontrolünü ele geçirmelerini sağladık. Bu ilgi alanı verileri, hesabın gerçek bir insana ait olup olmadığını gösteren skorlama sistemimizle birlikte çeşitli etkinliklere erişim kriteri olarak kullanılıyor ve kullanıcılar hiçbir bilgilerini FirstBatch dahil kimseyle paylaşmamış oluyor.” dedi.

FirstBatch’in kurucu ortak ve CSO’su Efe Bulduk ise verdiğim demeçte: “Gelecek vizyonumuz , veri mahremiyetini koruyarak kullanıcıları, içerikleri ve ürünleri uyumlulukları ile eşleyebilen merkeziyetsiz ve evrensel bir navigasyon sistemi yaratmak. Amacımız kullanıcıların kişiselleştirme algoritmalarının 1000’lerce farklı altyapıda çalışan ve verideki finansal değerin kullanıcının sahip olduğu bir ekonomiyi şekillendirmek.” dedi.

Güncel İçerikler