Kadın sağlığı odaklı girişim Daye, 11.5 milyon euro yatırım aldı

Kadın sağlığı odaklı çalışmalar yapan girişim Daye, 11.5 milyon euro yatırım aldı.

Kadınların menstrüel, hormonal ve üreme sağlığı konusunda çalışmalar yapan Daye, Seri A turunda 11.5 milyon euro yatırım aldı. Hambro Perks tarafından yönetilen yatırım turuna MassMutual Ventures, Kanada risk sermayesi odaklı Cross Border Impact Ventures, Simplyhealt, İngiliz sağlık görevlileri Dr. Michelle Tempest ve Dr. Fiona Pathiraja katıldı.

Valentina Milanova tarafından 2017 yılında Londra’da kurulan girişim, adet ağrısı, evde CYBE testi ve vajinal enfeksiyonların tedavisi için uygun ürünler ve hizmetler yaratarak tıbbi araştırma ve inovasyondaki cinsiyet farkını kapatmak amacıyla kuruldu. Daye ile kadınların adet, cinsel, hormonal ve üreme sağlıklarını anlamalarını, izlemelerini ve iyileştirmelerini kolaylaştırarak jinekolojik sağlık standartları artılıyor.

2019’da piyasaya sürülen Cannabidiol (CBD) ile aşılanmış bir krampla mücadele tamponuyla beraber girişimin ürün satışı başladı. Daye, ürünlerinin İngiltere’de 60.000 kadın tarafından kullanıldığını söylüyor.

Daye, çoğunlukla doğrudan tüketiciye satış yapan iş yerlerine de çeşitli fırsatlar sunuyor. Girişimin çalışmaları arasında yeni bir ürün daha yer alıyor. Dünyanın ilk tampon bazlı evde vajinal mikrobiyom tarama platformu piyasaya sürülüyor. Bu sayede vajinal enfeksiyonlar ve mikrobiyom bozulmaları gibi ihtimallere karşı test ediyor. Test, tampon bazlı bir çubukla gerçekleştiriliyor. Bu çubuğun geleneksel çubuklardan daha farklı olduğu klinik olarak kanıtlanıyor. Çubukla yapılan testlerin sonuçlarına online olarak erişebiliyor. Ayrıca ​​uygulama aracılığıyla uzmanlarla yüz yüze veya sanal randevular da alınabiliyor.

Test, Covid zamanı hayatımızın bir parçası haline gelen PCR yöntemiyle yapılıyor. Pandemiyle beraber yaygınlaşan bu makinelerin çoğu yerde varolması, girişimin elini güçlendiriyor. Testlerin 2023’ün başında ABD’de piyasaya sürülmesi, hem doğrudan tüketiciye hem de işyerlerine ve jinekoloji kliniklerine satış yapılması planlanıyor.

Valentina Milanova, “Her laboratuvar bir PCR makinesine yatırım yaptı. Pandemi sonrasında makineler olduğu gibi duruyor. Genel olarak DNA test teknolojisi [PCR gibi] maliyet açısından gerçekten düşüyor ve pandemiden bu yana önemli ölçüde daha erişilebilir hale geldi.Kadın sağlığına nihayet hak ettiği önem verilmesini sağlamak için iddialı planlarımız var ve bu yolculukta bize katılan yatırımcılarımıza minnettarız. dedi.

Daye ayrıca, kadınların ilk dönemden menopoza kadar sağlıklı vakit geçirirken ağrı, utanç ve boşa harcanan zamanı azaltmak için tasarlanmış, jinekolojik sağlık için kapsamlı bir dijital platform sunacak.

Yeni yatırımla beraber girişimin ABD pazarında faaliyetlerini genişleteceği açıklandı.

Güncel İçerikler