Göndericileri ve kuryeleri tek platformda birleştiren girişim: GrakGrak Cargo

Kazan-kazan modelini kargo sektörüne entegre etmeyi amaçlayan GrakGrak Cargo, göndericiler ve kuryeleri ortak platformda bir araya getirdi.

Sürdürülebilirlik ve kusursuz müşteri deneyimi odağında kargo hizmetleri sunan yerli girişim GrakGrak Cargo, kazan kazan modelini sektörüne uyarlayarak global pazarda ilklere imza atmaya devam ediyor. İnsanların seyahat ederken paket kargo taşımasına olanak tanıyarak böylece ek gelir elde etmesini sağlayan girişim, göndericilerin de kargolarını kimin taşıyacağına karar vermesini mümkün kılıyor.

Göndericiler ve kuryeler arasında sabit bir rota oluştururken, kargoda aktarma aşamalarını ortadan kaldırıyor. Bu sayede ise sürdürülebilir, hızlı ve güvenilir kargoculuğu yaygınlaştırıyor. Girişim, 2 ay gibi kısa bir sürede 20 bin kullanıcıya ulaşan uygulamalarıyla kargo teslimatı yaptıkları 35 ülke dahil olmak üzere, alacağı yatırımlarla birlikte faaliyet alanlarını genişletmeyi, pazarın dinamiklerini belirleyen kritik bir oyuncu olarak konumlanmayı hedefliyor.

Global lojistik şirketi olma yolunda hızla ilerliyor

Girişimlerinin sektörel eksikliklerden ortaya çıktığını aktaran GrakGrak Cargo Kurucu Ortağı Halil İbrahim Dursunoğlu, büyüyen pazarda müşterilerine geribildirim verememelerinin kargo şirketlerinin, gönderilerin teslimatının gecikmesine ve kişilerin kargosunu takip edememesine yol açtığını belirtiyor. Yaptıkları açıklamada global pazarda kritik bir rol oynayan lojistik şirketi olma yolunda hızla ilerlediklerini paylaşan girişim, kargolarını uygun fiyatlı göndermek isteyen kişilerle, seyahat ederken para kazanmak isteyen bireyleri tek platformda buluşturuyor. Kullanıcılarının geleneksel kargo fiyatlarına göre %50 daha düşük ücretlerle hızlı teslimat yaparak, hem zamandan hem de maliyetten tasarruf etmesini sağlıyor. Geliştirdikleri sistemle birlikte kargo süreçlerini kolaylaştırmakla kalmıyor, aynı zamanda kargo sektöründe sürdürülebilirliğe katkıda bulunuyor.

Tüm hizmetler tek bir uygulamadan gerçekleştiriliyor

GrakGrak Cargo’nun konuya dair paylaştığı bilgilerden hareketle, kargo gönderimi ve teslim hizmetlerinin tümü tek bir uygulama üzerinden gerçekleştiriyor. Hizmetlerinden faydalanmak isteyen kuryeler ve göndericilerin ise yerine getirmesi gereken yalnızca birkaç prosedür bulunuyor. İlk adımda kullanıcıların mail adresiyle platforma kaydolması gerekirken, bunu bilgilerin doğrulama süreci takip ediyor. Bu noktada süreç müşteriler ve kuryeler için ikiye ayrılıyor. Kuryeler kayıt olduktan sonra seyahatlerinin tarihlerini, başlangıç ve bitiş rotalarını sistemde belirtiyor. Göndericiler ise puanlar ve yorumlar üzerinden kuryeleri incelemesiyle birlikte kuryelerle iletişime geçerek süreci başlatıyor. Kurye kargoyu kapıdan alıp doğrudan alıcıya götürürken, göndericiler de süreci canlı takip sisteminden izleyebiliyor.

Güncel İçerikler