Yük testleri ve performans testleri yapan Ddosify, 500 Emerging Europe’dan yatırım aldı

Web siteleri için yük testleri ve performans testleri yaparak sistemlerin açıklarını analiz eden Ddosify, 500 Emerging Europe'dan yatırım aldı.

Web sitelerinin yoğun durumlarda ve normal zamanlarda nasıl reaksiyon gösterdiğini analiz etmek için çeşitli testler yapan Ddosify, 500 Emerging Europe‘dan yatırım aldı. Daha önce 500 Istanbul ismiyle yatırımlar yapan 500 Emerging Europe’un isim değişikliği haberini sizlerle paylaşmıştık. Yeni isimle beraber yeni yatırımlar da devam ediyor.

2021 yılında Kürşat Aktaş ve Fatih Baltacı tarafından kurulan girişim, web sitelerinin yoğun trafiklere karşı hazırlıksız yakalanmaması için web sitelerinin maksimum hizmet kapasitelerinin ölçülmesine yardımcı oluyor. Kapasite ölçümü için anında ya da ileri bir tarihte test yapılması ve periyodik olarak testlerin yapılması girişim sayesinde sağlanıyor.

Yük ve performans testleri olmadan Black Friday ve Cyber Monday gibi kampanya zamanlarında müşteri yoğunluğundan kaynaklanan yavaşlamalar işletmelerin canlarını sıkılıyor. Geliştirilen özel testler sayesinde yoğun kampanya dönemlerinde ve genel performans değerlendirmelerinde hem işletmeler hem de müşteriler istediği gibi web sitelerinde gezebiliyor. Testler sonrasında hazırlanan detaylı raporlar da sitelerin durumunu ortaya çıkarıyor. Ddosify, kod gerektirmeyen kullanıcı arayüzü, açık kaynaklı yapısı ve eş zamanlı grafikleriyle kullanıcı dostu oluyor.

Shopify, Red Hat, Cloudflare ve Dynatrace gibi teknoloji devlerindeki geliştiriciler, platformun sunduğu sistemi oldukça beğendiklerini belirttiler ve müşteri keşfi konusunda da girişimcilere yardımcı oldular. Platform, yük testinin yalnızca sonuca ulaşmak için bir araç olmadığını ve asıl amacın sistem içerisindeki sorunları belirlemek olduğunu fark etti.

500 Emerging Europe‘un Ddosify’a ne kadar yatırım yaptığı açıklanmadı. Girişim ilerleyen süreçte API, CI/CD entegrasyonu sağlaması, planlı testler ve şirket içerisinde özel seçenekler sunması planlanıyor.

Güncel İçerikler